1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. HAMAS: 'Silahlı Direnişten Asla Taviz Verilmez'
HAMAS: Silahlı Direnişten Asla Taviz Verilmez

HAMAS: 'Silahlı Direnişten Asla Taviz Verilmez'

HAMAS'ın Kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan kutlama etkinliğinde bir konuşma yapan Hamas liderinden Ali Bereke, Filistin'i özgürleştirmek ve işgalciyi kovmak için silahlı direnişten asla taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

17 Aralık 2011 Cumartesi 22:15A+A-

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama etkinliklerine devam ediyor. Hamas Hareketi'nin kuruluş yıldönümü münasebetiyle Gazze'de yapılan etkinliğe katılan Hamas'ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke, "Filistin'i özgürleştirmek ve işgalciyi kovmak için silahlı direnişten asla taviz verilmeyeceğiz." ifadelerini kaydetti.

"Toplanan kitlenin Hamas için bir referandum olduğunu, etkinliğin Filistin halkının Hamas'ın direniş stratejisi etrafında kenetlendiğini açıkça gösterdiğini" kaydeden Bereke, "Mahşeri kalabalık Hamas Hareketi'nin toplumsal zeminini gösterdiği gibi, direnişle ilgili stratejisini değiştirdiği yönünde yapılan değerlendirmeleri de boşa çıkardı. Hamas Hareketi bu etkinlikte içeride ve dışarıda olan Filistinlilere çok önemli mesajlar verdi. Bunların en önemlisi, Filistin'i özgürleştirmek ve işgalciyi kovmak için silahlı direnişten asla taviz verilmeyeceğinin en yetkili ağızdan ifade edilmesiydi. Bütün dünya, genciyle, yaşlısıyla, çocuk ve kadınıyla harekete biat etmek için meydana inen bu halkı çok yakından takip etti. Halk bu teveccühüyle Hamas'tan vazgeçmeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya gösterdi." dedi.

Hamas temsilcisi Bereke yaptığı açıklamanın devamında; "Başbakan Heniyye'nin mülteciler ile ilgili sözleri başta Lübnan olmak üzere birçok ülkedeki mültecilerin gönlüne su serpti." şeklinde konuştu.

FEM

HABERE YORUM KAT