1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Hamas Mısırlı Askerlere Yönelik Saldırıyı Kınadı
Hamas Mısırlı Askerlere Yönelik Saldırıyı Kınadı

Hamas Mısırlı Askerlere Yönelik Saldırıyı Kınadı

Mısır'ın sınır güçlerine gerçekleştirilen saldırı hakkında Hamas da bugün sabah bir açıklama yaptı ve saldırıyı şiddetle kınadı.

06 Ağustos 2012 Pazartesi 13:18A+A-

Mısır'ın sınır güçlerine yönelik olarak dün akşam iftar saatinde gerçekleştirilen saldırı hakkında Hamas da bugün (6 Ağustos Pazartesi) sabah bir açıklama yaptı ve saldırıyı şiddetle kınadı.

Hamas'ın Basın Bürosu tarafından yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Değerli Mısır ordusundan 16 asker ve subayın hayatını kaybettiği ve Mısır Rafah'ında gerçekleştirilen korkak ve hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz... Kardeş Mısır'ın başkanına, hükümetine, halkına ve öldürülenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletirken, Yüce Allah'ın şehitleri geniş rahmetine kavuşturmasını, cennetine yerleştirmesini diliyoruz."

Hamas'ın Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Dr. Musa Ebu Merzuk da olay hakkında açıklama yaparak saldırıyı şiddetle kınadığını dile getirdi. Ebu Merzuk kişisel facebook sayfasında yaptığı açıklamada bu saldırının arkasında siyonist işgal devletinin olabileceğine dikkat çekti. Ebu Merzuk, karanlık bazı kişiler, iftar sofrasında Mısırlı askerleri hedef alan saldırılar düzenlerken siyonist işgal güçlerinin de bölgeye eş zamanlı bazı hava saldırıları düzenlemesinin tesadüf olmadığını, olayların arka planında işgal devletinin olduğuna işaret ettiğini vurguladı.

Ebu Merzuk, başkan Muhammed Mursi'ye, Mısır halkına ve şehitlerin ailelerine taziyelerini de dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de olayla ilgili açıklamasında bu korkak saldırının karşılıksız kalmayacağını ve saldırıyı gerçekleştirenlerin bedelini mutlaka ödeyeceklerini ifade etti. Mursi'nin olay hakkında ayrıca Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi üyeleriyle, İçişleri bakanıyla ve istihbarat müdürüyle toplantı düzenlediği bildirildi.

Saldırının başlangıcında 15 olarak açıklanan ölü sayısının ise daha sonra 16'ya çıktığı bildirildi.

Gazze ile Mısır arasındaki Rafah sınır kapısının da bölgedeki hassas durum ve soruşturma sebebiyle ikinci bir açıklamaya kadar kapatıldığı bildirildi.

FEM 

HABERE YORUM KAT