1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kemal Ğenace Şam'da Şehid Edildi
Kemal Ğenace Şamda Şehid Edildi

Kemal Ğenace Şam'da Şehid Edildi

Hamas'ın Suriye'de faaliyet gösteren liderlerinden Kemal Hüsni Ğenace Şam'da bulunan evinde şehid edildi.

28 Haziran 2012 Perşembe 12:34A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) 'nin Suriye'de faaliyet gösteren liderlerinden biri Şam'daki evinde şehid edildi. Hamas, cinayetin arkasında kimin olduğunun tespiti için soruşturma başlattığını duyurdu. Görgü tanıkları Ğenace'nin evine bir grup insanın girip bir takım dosyalarla ortadan kaybolduğunu iddia etti.

Hamas Hareketi Enformasyon Ofisi dün (27 Haziran Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, "İslami Direniş Hareketi (Hamas), üyelerinden ve hayırlı evlatlarından birinin, şehit Kemal Hüsni Ğanace'nin (Nizar Ebu Mücahid) Şam'daki evinde korkakça bir cinayete kurban gittiğini duyurur" dedi. Bildiride, cinayetin kim veya kimler tarafından işlendiğinin ortaya çıkarılması için çalışmaların sürdüğüne işaret edildi.

"Şehit kardeşimiz ömrünü İslami Direniş Hareketi (Hamas) saflarında Allah yolunda, davasına ve halkına hizmette geçirmiştir" diyen Hamas Hareketi, bildirisini şu sözlerle tamamladı: "Şehit kardeşimizi ebedi cennete yollarken, tertemiz kanının yerde kalmayacağını ve boşa gitmeyeceğini ilan ediyoruz."

haksoz_haber_kemal_genace.jpg

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum