1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: "İsrail'in Cinayeti Ateşkes İhlalidir!"
Hamas: "İsrail'in Cinayeti Ateşkes İhlalidir!"

Hamas: "İsrail'in Cinayeti Ateşkes İhlalidir!"

Halave'nin şehit edilmesinin ateşkesin ihlali ve tehlikeli bir gelişme olduğunu söyleyen Ebu Zuhri, uluslararası toplumdan üzerine düşen görevi yerine getirmesini istedi.

24 Kasım 2014 Pazartesi 17:55A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal güçlerinin Fadl Halave isimli Filistinli genci dün Gazze Şeridi'nin kuzeyinde şehit etmesinin ateşkes anlaşmasını ihlal ve tehlikeli bir gelişme olduğunu açıkladı.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, dün akşam (23 Kasım Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Fadl Muhammed Halave'yi şehit etmesinin ateşkes anlaşmasının ihlali olduğu belirtilerek, uluslararası toplumdan işgal güçlerinin işlediği bu cinayet karşısında üzerine düşen görevi yerine getirmesi talep edildi.

32 yaşındaki Fadl Muhammed Halave isimli Filistinli dün öğle saatlerinde Cibaliya'nın doğusunda işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu karnından yaralanmış ve Şehit Kemal Udvan Hastanesi'ne kaldırıldıktan kısa süre sonra hayatını kaybetmişti.

İşgal güçleri, işgal rejimiyle Filistinli direniş grupları arasında Mısır'ın arabuluculuğunda imzalanan ateşkes anlaşmasını ihlal etmeyi sürdürürken, gözlemciler Halave'nin şehit edilmesinin bugüne kadarki en ciddi ihlal olduğuna dikkat çekiyor.

 

HABERE YORUM KAT