1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: Hava Saldırısının Karşılığı Yine Hava Saldırısıdır
Hamas: Hava Saldırısının Karşılığı Yine Hava Saldırısıdır

Hamas: Hava Saldırısının Karşılığı Yine Hava Saldırısıdır

İşgalci İsrail’in Gazze’ye sabah düzenlediği hava saldırısının ardından Hamas tarafından yapılan açıklamada, “Hava saldırısının karşılığı yine hava saldırısıdır.” ifadesi kullanıldı.

15 Temmuz 2018 Pazar 15:41A+A-

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Filistinli direniş grupları, işgalcinin (İsrail’in) direnişle girdiği turu kaybedeceğini vurguluyor. Hava saldırısının karşılığı yine hava saldırısıdır.” ifadelerini kullandı.

AA’da yer alan habere göre el-Kanu açıklamasında ayrıca, Filistinli direniş gruplarının işgalci İsrail’in Gazze’de yeni bir denklem dayatmasına izin vermeyeceğini vurguladı.

İşgalci İsrail’e ait savaş uçakları bu sabah Gazze’de Hamas’ın askerî kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’na ait bir mevziye hava saldırısı düzenlemişti.

Hamas ve İslami Cihad, dün akşam, Gazze’deki saldırıların durması için Mısır’ın ara buluculuğunda yürütülen çalışmaların sonuç verdiğini ve anlaşmanın sağlandığını duyurmuştu.

İşgalci İsrail ordusu ise Gazze’den sınıra yakın bölgelerdeki Yahudi yerleşim yerlerine roket atıldığını ileri sürerek, dün Gazze Şeridi’nde İzzeddin el-Kassam Tugayları’na ait olduğunu iddia ettiği 40’a yakın hedefi vurduğunu açıklamıştı.

Saldırılarda, Gazze’nin şehir merkezinin yakınında bulunan inşaat halindeki bir bina da vurulmuş, bombardımanda binanın yakınındaki Emir el-Nimra (15) ve Luey Kuheyl (16) adlı Filistinli çocuklar yaşamını yitirmiş, 25 Filistinli de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT