1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: Gazze’nin Ölmesine Seyirci Kalmayacağız
Hamas: Gazze’nin Ölmesine Seyirci Kalmayacağız

Hamas: Gazze’nin Ölmesine Seyirci Kalmayacağız

​​​​​​​İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın dış ilişkiler sorumlusu Üsame Hamdan, Mısır’ın görüşme için Hamas’tan bir heyeti Kahire’ye davet ettiğini belirterek, ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve uzlaşı noktasında yeni bir gelişmenin olmadığını söyledi.

16 Eylül 2018 Pazar 02:01A+A-

Filistin gazetesine röportaj veren Hamdan, “Mısır ve BM Ortadoğu Barış Temsilcisi Nikolay Mladenov’un öncülüğünde yapılan görüşmeler Filistin Yönetimi ve bu yönetimin başında olan Mahmut Abbas’ın engelleme çabaları yüzünden çok ağır yürüyor… Onların kasıtlı yaptığı bu engelleme biraz zaman alacak. Ancak bunu aşmak için ciddi bir ısrar var. Hiç kimse Gazze’yi kuşatmada işgalciye ortak olmak ve ardından da vatansever olmaktan bahsetme lüksüne sahip değil” dedi.

Gazze’deki insani duruma da değinen Hamdan, Hamas hareketinin kuşatmayı sonlandırmak ve ortak ulusal çabalar çerçevesinde ateşkese varmada ısrarlı davrandığını belirterek, Fetih hariç diğer grupların da bu ulusal çerçeve içinde istekli olduklarını sözlerine ekledi.

Hamdan röportajında Hamas hareketinin Gazze’nin ölmesine asla izin vermeyeceğini hatırlatarak, hareketin sıkıntıların son bulması ve bu yöndeki sürecin tamamlanması konusunda çabalarını sürdüreceğini kaydetti.

İşgal liderlerinin savaş tehditlerini de değerlendiren Hamdan, “Hamas hareketi ateşkesin sağlanmasını istiyor. Ancak bu istek ve arzu onun Filistin halkını savunmaktan aciz olduğu anlamına gelmiyor. Savaşa girme gibi bir arzumuz yok. Fakat biz işgalci için kolay bir lokma da değiliz. Bizi yutmaya güç yetiremeyecek. Gazze’ye saldırma kararı alırsa, bunun bedeli işgalcinin beklediğinden daha ağır, daha kötü ve büyük olacaktır” ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT