1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas Filistinlileri Kudüs İçin Öfke Cumasına Katılmaya Davet Etti
Hamas Filistinlileri Kudüs İçin Öfke Cumasına Katılmaya Davet Etti

Hamas Filistinlileri Kudüs İçin Öfke Cumasına Katılmaya Davet Etti

Hamas, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesinin üzerinden 100 gün geçmesi münasebetiyle yarın yapılacak "Öfke Cuması" etkinliklerine geniş bir şekilde katılma çağrısında bulundu.

15 Mart 2018 Perşembe 22:28A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas), ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesinin üzerinden 100 gün geçmesi münasebetiyle yarın yapılacak "Öfke Cuması" etkinliklerine geniş bir şekilde katılma çağrısında bulundu.

Batı Yaka'da yaşayan Filistinlilere seslenen Hamas Hareketi, Batı Yaka'nın tüm kentlerinde ve beldelerinde Cuma namazının ardından işgal güçleriyle ve Yahudi yerleşimcilerle temas noktalarına giderek çatışmaya girmeye çağırdı.

Trump'ın kararı iptal edilene ve Filistin halkına kurulan komplo boşa çıkarılana kadar Filistin sokaklarının kaynaması gerektiğini belirten Hamas, bütün Filistinlilerden Amerika'nın zalim kararına karşı çıkmak için yarınki gösterilere katılmalarını istedi.

Hamas, Filistinli milli ve İslami grupları yarın yapılacak "Kudüs İçin Öfke Cuması" gösterilerine katılmaya ve destek vermeye davet etti.

Yarınki gösterilere geniş bir şekilde katılmanın Filistin halkının Kudüs hakkındaki haksız kararı asla kabul etmeyeceği mesajı vereceğini kaydeden Hamas, Filistin davasını tasfiye girişimlerine karşı etkinliklerin devam edeceğini bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump geçen yıl 6 Aralık'ta Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti ilan ederek ABD elçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyacaklarını açıklamıştı.

FİEM

HABERE YORUM KAT