1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: Abbas Uzlaşı Kapısını Kapattı
Hamas: Abbas Uzlaşı Kapısını Kapattı

Hamas: Abbas Uzlaşı Kapısını Kapattı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı’nın basın danışmanı Tahir En-Nunu, Rafah Kapısı’nın her iki yönde de açık kalacağına dair Mısır’dan resmi söz aldıklarını bildirdi.

22 Ocak 2019 Salı 05:28A+A-

En-Nunu, bugün (21 Ocak Pazartesi) yerel Er-Risale gazetesine yaptığı açıklamada, Mısırlı yetkililerin gerek ikili görüşmelerde ve gerekse gruplarla yapılan toplantılarda Rafah Kapısı’nın çok yakında her iki yönde de çalışmaya başlayacağını söylediklerini ifade etti.

Abbas’ın Filistin Yönetimi memurlarını Rafah Kapısı’ndan çekmesine cevabın ulusal düzeyde olması gerektiğini kaydeden En-Nunu, Filistinli gruplardan Gazze Şeridi’ne uygulanan yaptırımlarla mücadele için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini istedi.

Abbas’ın son uygulamalarının uzlaşı yolunu kapattığını belirten En-Nunu, söz konusu uygulamaların Filistin Yönetimi Başkanı’nın “siyasi yalnızlık” hissetmesinin ardından geldiğini söyledi.

En-Nunu, Abbas’ın Filistin Parlamentosu’nu feshetmesinin sebebinin de meşruiyetini tehlikede hissetmesi olduğunu belirtti.

Heniyye’nin ertelenen Moskova ziyaretine de değinen En-Nunu, Rusya’yla ilişkilerin ileri düzeyde olduğunu kaydetti.

En-Nunu, Heniyye ve Rusya Devlet Başkanı Ortadoğu Özel Temsilcisi Mikhail Bogdanov arasında telefon görüşmesi gerçekleştiğini ve görüşmede ikili ilişkiler ile Filistin’deki son gelişmelerin ele alındığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT