1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: 91 İsrail Askerini Öldürdük
Hamas: 91 İsrail Askerini Öldürdük

Hamas: 91 İsrail Askerini Öldürdük

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana 91'den fazla İsrail askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

28 Temmuz 2014 Pazartesi 13:58A+A-

Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana 91'den fazla İsrail askerinin öldürüldüğü, yüzlercesinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, "Ölen İsrail askerlerinin 91'den fazla olduğu, bu rakamın sadece direnişcilerle İsrail askerlerinin göğüs göğüse /yüz yüze girdikleri çatışmalarda direnişciler tarafından tesbit edilen rakam" olduğu ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusu tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı günden bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısının 42'ye yükseldiği kaydedildi.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze'ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail'in genellikle sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda şu ana kadar bin 35 Filistinli öldü, 6 binden fazla kişi yaralandı.

AA

HABERE YORUM KAT