1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Hamaney’in Danışmanı, İran’ın da ‘Dış Güç’ Olduğunu Unutmuş Olmalı!
Hamaney’in Danışmanı, İran’ın da ‘Dış Güç’ Olduğunu Unutmuş Olmalı!

Hamaney’in Danışmanı, İran’ın da ‘Dış Güç’ Olduğunu Unutmuş Olmalı!

Suriye’deki yıkımı ‘Dış Güçler’e mal eden Hamaney’in dış politika danışmanı Velayeti, İran’ın da ‘Dış Güç’ olduğunu unutmuş olmalı!

03 Şubat 2016 Çarşamba 16:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Rusya’nın başkenti Moskova’daki temaslarını sürdüren İran’ın dini lideri Ali Hamaney'in dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Velayeti, gazetecilerin ‘İran, Rusya, Suriye ve Hizbullah arasında bir ittifak oluşturulmasının mümkün olup olmadığı’ yönündeki soruya, "Elbette, ideal olan bu. İran bölgesel meselelerde Rusya'yla stratejik bir işbirliği yürütüyor. Böyle bir ittifak oluşturulması için gereken ön koşullar hazırlanmış durumda" diyerek cevapladı.

CENEVRE'DE “TERÖRİSTLER”İN YERİ YOKMUŞ

İsviçre’nin Cenevre kentindeki Suriye görüşmelerine de değinen Velayeti, müzakerelerin başarılı olabilmesi için muhalif temsilcilerin arasında “teröristler”in olmaması gerektiğini söylemiş. Terörist Esed’in işbirlikçisi ve en büyük destekçilerinden olan İran sözcüsünün “Teröristler”den kastının kimler olduğu malum!

'KÜRTLERİN CENEVRE'DE TEMSİL EDİLMESİ ÖNEMLİ'

Kürt grupların Cenevre'deki temsil edilmesinin ise 'önemli' ve 'yararlı' olacağını belirten Velayeti, "Suriyeli Kürtlerin, Suriye hükümeti ile iyi bir koordinasyona sahip olduğunu da söylemek isterim" ifadelerini kullanmış.

Velayeti’nin “Kürtler”den kastının ise Esed’in işbirlikçisi PYD/YPG olduğu bilenlerin malumu.

'SURİYE'DEKİ İNSANİ KRİZİN SORUMLUSU DIŞ GÜÇLER'

 “Suriye’deki insani krizin çözülmesi ve ateşkes sağlanması için Şam hükümetine baskı yapmayı planlanıp planlamadıkları’ sorusunu da yanıtlayan Velayeti, "Suriye hükümetine baskı yapanlar teröristler ve onların sponsorları. Bizim yapmamız gereken ise ayakta kalabilmesi için Suriye'ye yardım etmek" demiş.

İnsani sorunların, 'ABD ile Suudi Arabistan gibi dış güçler ve terörist gruplar nedeniyle yaşandığını' belirten Velayeti, "Suriye'ye bunları karşı koyması için yardım etmeliyiz. İnsani sorunlar bu şekilde çözülebilir" diye eklemiş. Bunun kimlerle ve nasıl sağlanabileceğine dair de Sputnik ajansına göre İran-Rusya-Esed ve Hizbullah arasında zaten var olan kirli ittifak zemininin daha da güçlendirilmesini işaret etmiş!

Suriye’deki insani krizin faturasını içerisine Suudi Arabistan’ı da iliştirdiği “dış güçler”e kesen Velayeti, galiba İran ve Rusya’nın da bu “dış güçler” kavramının içinde olduğunu unutmuş olmalı!  

HABERE YORUM KAT

3 Yorum