1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Hamaney’e Göre ABD'nin IŞİD Karşıtlığı Yalanmış!
Hamaney’e Göre ABD'nin IŞİD Karşıtlığı Yalanmış!

Hamaney’e Göre ABD'nin IŞİD Karşıtlığı Yalanmış!

Hamaney, ABD ile IŞİD arasında yaşanan ve hâlihazırda devam eden sıcak savaşa rağmen “Amerikalıların IŞİD karşıtı koalisyonları bir yalandır.” demiş.

27 Kasım 2014 Perşembe 01:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

Son yıllarda İran’ın ABD ile artan ilişkileri göz önündeyken Hamaney’in açıklaması pes dedirtti.

İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nin bildirdiğine göre Hamaney, 25 Kasım tarihinde Tahran’da düzenlenen “İslam Uleması Açısından Radikal ve Tekfiri Akımlar Kongresi” sonrasında yerli ve yabancı konukları kabul etti. Kabulde konuklara hitaben bir konuşma yapan Hamaney, "Amerikalıların IŞİD karşıtı koalisyonları bir yalandır. Bunların asıl hedefi Müslümanlar arasında savaş fitnesini körüklemektir ama hedeflerine ulaşamayacaklardır." ifadelerini kullandı.

Tekfirci hareketlerin sömürü peşinde olan emperyalistlerin projesi olduğunu öne süren Ayetullah Hamaney, "İslam âlimlerinin bu hareketlerin Siyonistlerle bağlantısı konusunda ilmi çalışmalar yaparak halkı aydınlatmaları gerektiğini" söyledi.

Ayetullah Hamaney, söz konusu hareketlerin tamamen emperyalist güçlerin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini belirterek “Bu akım İslami Uyanış Hareketi’ni yolundan saptırmayı başardı ve Amerika ve emperyalizme karşı başlatılan hareketi Müslümanlar arasında kardeş savaşına dönüştürdü.” şeklinde konuştu.

İran’ın emperyalizmle yakın ilişkilerinin artık herkes tarafından konuşulduğu bir vasatta Hamaney’den gelen bu açıklamalar “ABD’nin IŞİD karşıtı olduğu yalansa senin de Amerikan karşıtı olduğun yalan!” dedirten cinsten. Üstelik ABD, IŞİD’i vuruyor; sen ise uzun süredir ABD ile uzlaşma ve ittifak gündemiyle meşgulsün.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum