1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Hamaney’e Bakılırsa İran Hiç Kimseyi Suriye’de Savaşa Gitmeye Teşvik Etmemiş!
Hamaney’e Bakılırsa İran Hiç Kimseyi Suriye’de Savaşa Gitmeye Teşvik Etmemiş!

Hamaney’e Bakılırsa İran Hiç Kimseyi Suriye’de Savaşa Gitmeye Teşvik Etmemiş!

Erbain törenlerinde konuşan Ali Hamaney kendilerinin kimseyi Suriye ve Irak’ta savaşa yönlendirmediğini, buralara kutsal türbeleri korumak için gidenlerin hepsi sadece Allah rızası için gitmişler.

27 Ekim 2018 Cumartesi 10:14A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehadetinin 40. günü vesilesiyle Şii dünyasında Erbain törenleri düzenlendi. Bu kapsamda yakınlarını Irak ve Suriye’de kaybeden aileleri kabul eden İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ‘şehit’ ailelerine bu beldelerde kutsal türbeleri korumak için yakınlarının yaptıklarının ilk dönemlerde Hz. Ali’nin türbesini korumak için büyük fedakarlık gösteren ‘müminler’in yaptığı şeyin aynısı olduğunu söyledi.

El-Monitör’ün yer verdiği habere göre, Hz. Ali’nin türbesini koruyan o günkü bağlılarının sayesinde bugün Erbain törenlerinde 20 milyon insanın Necef’te bir araya gelebildiğini belirten Hamaney IŞİD tehdidine vurgu yaparak “sizlerin ‘şehit’ olan yakınlarınız bu fedakarlığı yapmamış olsaydı düşman bu kutsal türbelere yaklaşacaktı” diye konuştu.

Konuşmasında ilginç bir husus da şuydu ki, Ali Hamaney İran-Irak savaşından farklı olarak kimseyi Suriye ve Irak’ta savaşa gitmeye teşvik etmediklerini yapılan şeyin tamamen Allah rızası için olduğunu söyledi.

Bu durumda Suriye’de ölen sayısız İranlı general ve askerin, aileleriyle birlikte İran’da ikamet izni alabilmek için Suriye’de savaşa yollanan Afgan mültecilerin, Irak’tan toplanıp sevk edilen milis gruplarının ve en başta da Kasım Süleymani’nin tepesinde yer aldığı organizasyon iddialarının hiçbirisinin İran devletinin siyasetiyle bir ilgisinin olmadığını, tüm bunların bütünüyle Allah rızası için fertlerin kendi kararlarıyla gerçekleştirdikleri eylemler olduğunu düşünmemiz gerekiyormuş! Ne kadar inandırıcı değil mi?

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum