1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hama ve Şam Kırsalında Kimyasal Gaz Kullanıldı
Hama ve Şam Kırsalında Kimyasal Gaz Kullanıldı

Hama ve Şam Kırsalında Kimyasal Gaz Kullanıldı

Rejim güçlerinin Şam'ın Haresta banliyösü ile Hama'nın Kafr Zeyta beldesindeki saldırılarında zehirli gaz kullanıldığı iddia edildi. Dün Suriye’de 74 kişi katledildi.

12 Nisan 2014 Cumartesi 10:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de rejime bağlı güçlerin muhaliflere ve sivil yerleşim bölgelerine yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 6’sı çocuk, 3’ü kadın 74 kişi hayatını kaybetti.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC)’den yapılan açıklamada Beşşar Esad güçlerinin başkent Şam'ın Haresta banliyösü ile Hama'nın Kafr Zeyta beldesini zehirli gazlarla vurduğu iddia edildi.

Gazlardan etkilenen çok sayıda kişinin görme bozukluğu ve nefes darlığı gibi rahatsızlıklar yaşadığı aktarılan açıklamada, savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin denetiminde olan birçok bölgeyi bombalaması sonucu çok sayıda yerleşim yerinde hasar meydana geldiği bildirildi.

Kentin Ramuse bölgesinde muhaliflerle Esad güçleri arasında çatışmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada, savaş uçaklarına uçaksavarlarla ateş açıldığı vurgulandı.

Açıklamada, rejim güçlerinin Şam'da Muleyha, Duma, Haresta ve Dareya bölgelerine havan topu, roket ve savaş uçaklarıyla saldırıda bulunduğu da kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT