1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Halka ‘Nerede Bu Devlet?’ Dedirtmeden
Halka ‘Nerede Bu Devlet?’ Dedirtmeden

Halka ‘Nerede Bu Devlet?’ Dedirtmeden

PKK-HDP eliyle organize edilen bütün suçları siyaset ve toplumu keriz yerine koyarak saklama ve aklama teşebbüsü ancak bu kadar mide bulandırıcı olabilir.

20 Ekim 2014 Pazartesi 03:20A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

Süleyman Demirel, siyaset ve toplumda laf ebeliğinin, ilkesizliğin ve oportünizmin sembol isimlerimden biridir. Ancak Demirel bir fertten ziyade prototipi temsil eder. Hatta denilebilir ki, hemen her türlü ilkesizliği izah kabilinden Demirel’in davranış ve sözlerinden örnekler vermek mümkündür. “Bana ‘milliyetçiler adam öldürüyor’ dedirtemezsiniz” sözü ve tavrı her ne kadar eleştiri ve çokça alay konusu olduysa da bir hastalık olarak bu ilkesizlik neredeyse tüm kesimlere sirayet etti, ne yazık ki.

Daha dün denecek kadar yakın bir zamanda “Katil Devlet Hesap Verecek” sloganıyla güya adalet arayanlar bugün hepimizin gözleri önünde işlenen cinayetlere, kundaklamalara, sabotajlara karşı neredeyse kıllarını kımıldatmıyor. Suriye’de Esed/Baas rejiminin işlediği katliamlara değil karşı çıkmak doğrudan veya dolaylı destek olanlar öteden beri PKK tarafından işlenen cinayetlere karşı da aynı tutumu takınıyorlar. Katil’i kimliğine göre yargılama siyasetini pek itibarlı bir duruş zanneden aydın-sanatçı ve siyasilerin hegemonyasına esasında halen ciddi bir neşter atılamamış olduğu için toplumsal işleyiş maalesef propagandalarla şekillenmeye devam ediyor.

En Önemlisi Kimin, Nereyi Yaktığı!

KCK-HDP tarafından kadro ve teşkilatlara sokaklara çıkıp alan tutma ve ülke çapında ‘Kobani Serhildanı’ gerçekleştirmek üzere çağrı yapılınca ne çıktı karşımıza? Aslında uzun yıllardır hep gördüğümöüz ama bu sefer daha bir yoğunlaştırılmış ancak istatistiki olarak rapor edilebilecek kadar yoğun bir kundaklama ve yağmalama seferberliğine eşlik eden 40’ı aşkın cinayet. Hepsi de hepimizin gözleri önünde gerçekleşti.

Şizofreni hastası değilse eğer mesela DTK Eş Başkanı Hatip Dicle’nin “Kobani olaylarında paralel devlet provokasyonu olabilir. Eskiden JİTEM vardı şimdi de paralel devlet” mealinde sarf ettiği görüşlerin ne gibi bir değeri olabilir ki? Kobani Serhildanı için bütün halkı sokaklara davet eden KCK ve HDP’yi, yakıp yıkmaları Kürt halkının meşru tepkisi olarak safi ajitasyon ve propagandayla sayfalarına taşıyan Özgür Gündem gibi PKK medyasını da Gülen Cemaati ele geçirmiş ve yönetiyorsa denilecek hiç bir söz yok elbette.

Yazının Devamı >>>