1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Halk Tarafından Seçilmek’ Gibi Bir Ağır Suç İşlemek!.
‘Halk Tarafından Seçilmek’  Gibi Bir Ağır Suç İşlemek!.

‘Halk Tarafından Seçilmek’ Gibi Bir Ağır Suç İşlemek!.

Mursî, gerek kısa başkanlık döneminde de, hele darbeyle devrildikten sonra, mahkemede sergilediği vakûur tavrıyla da, müslümanların yüz akı bir tablo sergiledi

25 Nisan 2015 Cumartesi 12:56A+A-

Selahaddin E. Çakırgil gündemi yorumluyor:

Evet, komediden de öte bir şey..

Mısır halkının ilk serbest seçimlerle 2012 Mayısında 4 yıllık bir süre için cumhurbaşkanı seçtiği Muhammed Mursî, 11 aylık bir iktidar döneminden sonra, ‘karaborsayı ve pahalılığı önleyemediği, 5-6 kişinin ölümüyle neticelenen bazı gösterilerdeki yönetim zaafı’ vs. gibi gerekçelerle, 3 Temmuz 2013 günü akşamı, dünyanın gözleri önünde yapılan bir askerî darbe ile devriliyordu, hem de ordu içindeki en güvendiği ve İslamî eğilimli olduğu da kabul edilen General A. Fettah Sisî aracılığıyla.. (‘Karaborsa  ve pahalılık ile mücadele edilememişti. Çünkü, Mısır ekonomisinin yüzde 60’ı, ordunun elindedir, istediği zaman ekonomiyi alt-üst eder.. Bazı gösterilerde bir-kaç kişinin ölmesi gibi yönetim zaafı da yine aynı ordunun manipulasyonlarının neticesiydi’ demişti, bir Mısırlı arkadaş...)

General Sisî, yönetime, etrafında okumuş kesim, kendilerini aydın olarak niteleyen, ya da başta Ezher Şeyhi  ve Mısır Başmüftüsü ve de Qıbtî Hristiyan Kilisesi’nin başındaki başpiskopos gibi, ulemâ’dan sayan seçkinlerden veya yargıçlardan ve generallerden oluşan bir yığın karşısında törenle el koymuştu.

Yazının Devamı >>>

HABERE YORUM KAT