1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Halid Meşal Gazze Şeridi'nden Ayrıldı
Halid Meşal Gazze Şeridinden Ayrıldı

Halid Meşal Gazze Şeridi'nden Ayrıldı

Halid Meşal, üç günlük ziyaretin ardından Gazze'ye veda etti.

10 Aralık 2012 Pazartesi 20:50A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Gazze Şeridi'ne düzenlediği tarihi ziyaretin ardından Rafah Sınır Kapısı'ndan çıkarak Gazze'den ayrıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuyla ilgili bilgi veren kaynaklar, Meşal ve beraberindeki heyetin üç gün süren Gazze ziyaretinin ardından bugün (10 Aralık Pazartesi) öğle saatlerinde Gazze Şeridi'nden ayrılacağını söyledi.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Hamas Siyasi Birimi üyeleri Muhammed Nasr ve İzzet Er-Reşak aileleriyle birlikte geçen Cuma günü Gazze Şeridi'ne ulaşmıştı. Meşal ve beraberindekiler, başta Hamas Hareketi'nin 25. kuruluş yıldönümü kutlamaları olmak üzere Gazze Şeridi'nde birçok etkinliğe katıldı.

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Lübnan'daki sorumlusu Ali Bereke, bu sabah Gazze Şeridi'ne ulaştı.

Hamas Hareketi Lübnan Ofisi'nden yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamada, Ali Bereke'nin Gazze'ye yapacağı ilk ziyarette şehit ve gazi aileleriyle görüşeceği, Filistin Başbakanı İsmail Heniyye ve Filistin Parlamentosu Başkanı Birinci Yardımcısı Dr. Ahmed Bahr ile bir araya geleceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum