1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halid Hoca: "Rusya-İran Ekseni Etkisini Arttırıyor"
Halid Hoca: "Rusya-İran Ekseni Etkisini Arttırıyor"

Halid Hoca: "Rusya-İran Ekseni Etkisini Arttırıyor"

SMDK Eski Başkanı Hoca, “ABD'nin Suriye halkının kurtuluşu açısından büyük öneme sahip güvenli bölgelerin oluşturulmasına karşı çıkması sahayı İran-Rusya eksenine bırakmaktır.” dedi.

27 Nisan 2016 Çarşamba 12:27A+A-

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Eski Başkanı Halid Hoca, AA muhabirine İsviçre'nin Cenevre kentinde Esed rejimiyle muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) arasındaki görüşmelerin son durumu ve Rusya ile İran'ın Suriye'deki artan etkisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD'nin pasif tavrıyla bölgeye sırtını döndüğüne dair izlenim verdiğini belirten Hoca, şöyle devam etti:

“ABD'nin Suriye halkının kurtuluşu açısından büyük öneme sahip güvenli bölgelerin oluşturulmasına karşı çıkması sahayı İran-Rusya eksenine bırakmaktır. Tabî ki Rusya ve İran bunu bir fırsat bilerek, sâdece Suriye’de değil tüm bölgede etkinliklerini sağlamlaştırmaya çalışıyor.”.

“Siyasî Çözümde Israrcıyız”

Hoca, Suriyeli muhaliflerin siyasî çözümde ısrarcı olduğunu vurgulayarak, MYK'nın Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’ya siyasî geçiş sürecine dair vizyonlarını içeren çalışmayı sunduğunu hatırlattı.

Halid Hoca şunları kaydetti:

“Ne zaman rejimden bir cevap gelirse o zaman görüşmeleri başlatırız. Rejim siyasî geçiş sürecine karşı olduğu için şu anda siyasî çözümden bahsetmek mümkün değil. Uluslararası toplum rejimi ya güç kullanarak ya da baskı uygulayarak siyasî geçiş süreci için masaya getirmeli.”.

AA

HABERE YORUM KAT