1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep’ten Çavuşoğlu ve Erdoğan’a Çağrı: Çok Yorgunuz
Halep’ten Çavuşoğlu ve Erdoğan’a Çağrı: Çok Yorgunuz

Halep’ten Çavuşoğlu ve Erdoğan’a Çağrı: Çok Yorgunuz

7 yaşındaki Bana ve annesi, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi. Mesaja yanıt veren Çavuşoğlu, “Sizin ve diğer binlerce kişinin güvenliğini sağlamak için her şeyi yapıyoruz.” dedi.

18 Aralık 2016 Pazar 20:51A+A-

Rusya destekli Beşşar Esed güçleri ve İran destekli milislerin ateşkesleri ihlâl etmesinin ardından Twitter’daki hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na annesiyle birlikte mesaj gönderen Bana Alabed, “Lütfen, lütfen, lütfen ateşkesin sağlanmasını ve şimdi tahliye olmamızı sağlayın. Çok yorgunuz.” ifadesini kullandı.

bana_ve_annesi_halep.jpg

Çavuşoğlu da Bana’ya “Sahadaki zorluklar bizi vazgeçiremeyecek kardeşim. İçiniz rahat olsun, sizin ve diğer binlerce kişinin güvenliğini sağlamak için her şeyi yapıyoruz.” mesajıyla cevap verdi.

cavusoglu_halep.jpg

Bana, daha önce de Halep’te ateşkesin ihlâl edilmesinin ardından Çavuşoğlu’ndan yardım istemiş, Bakan Çavuşoğlu “Umudunu koru kardeşim. Türkiye senin çağrına kulak veriyor. Senin ve birçok Suriyeli çocuğun yaşadığı kâbusları sona erdirmek için çok çalışıyoruz.” yanıtını vermişti.

(Tıklayın: Halep’ten Çavuşoğlu’na Çağrı: Bize Yardım Edin)

Halepli Bana, eylül ayından bu yana sosyal medya hesabından Halep’teki son durum ve bombardıman altındaki yaşamına dâir paylaşımlarda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT