1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Halep’teki Katliamlar Brüksel’de Protesto Edildi
Halep’teki Katliamlar Brüksel’de Protesto Edildi

Halep’teki Katliamlar Brüksel’de Protesto Edildi

Brüksel’de, Rusya destekli Esed güçleri ve İran destekli milislerin Halep’teki katliamları protesto edildi.

10 Aralık 2016 Cumartesi 09:20A+A-

Belçika’nın başkenti Brüksel’de AB Komisyonu ve AB Konseyinin binaları yakınındaki Schuman Meydanı’nda Halep’teki katliamları protesto etmek için düzenlenen gösteriye yaklaşık 100 protestocu katıldı.

AA’da yer alan habere göre, “Halep Kanıyor!” yazılı dövizlerin taşındığı gösteride; Beşşar Esed, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran’ın dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney ve “Hizbullah” isimli örgütün lideri Hasan Nasrallah aleyhine sloganlar atıldı.

“Sizinleyiz”

Katliamlara dikkat çeken göstericiler, AB ülkeleri ve uluslarası toplumdan Halep’teki katliamları durdurmalarını istedi.

Göstericilerden Halil Sabir, Suriye halkıyla beraber olduklarını belirterek, “Sizinleyiz ve bu mücrimler Putin, Esed, İran ve Hizbullah’ın vahşeti sona erene kadar da öyle olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Yüzlerce Sivil Katledildi!

Halep’teki son saldırılarda yüzlerce sivil hayatını kaybederken, ateşkes çağrıları Beşşar Esed tarafından reddedilmişti.

Ekim ayında yapılan zirvede, AB ülkelerinin liderleri, Esed ve Rusya’yı saldırılarından dolayı kınasa da İtalya’nın itirazı nedeniyle Moskova’ya karşı herhangi bir yaptırım kararı alamamıştı.

HABERE YORUM KAT