1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Halep’teki Katliamlar Aydın’da Protesto Edildi
Halep’teki Katliamlar Aydın’da Protesto Edildi

Halep’teki Katliamlar Aydın’da Protesto Edildi

Aydın’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde cuma namazı çıkışı, Halep’te katledilen müslümanlar için gıyâbî cenaze namazı kılındı.

02 Aralık 2016 Cuma 17:47A+A-

Haksöz Haber

Aydın Bey Camisi’nde vatandaşlar, cuma namazı sonrası cami avlusunda saf tutarak Halep’te katledilen müslümanlar için gıyâbî cenaze namazı kıldı.

Efeler Müftüsü Salih Akçan tarafından kıldırılan gıyâbî cenaze namazında dünyanın birçok noktasında zulüm altında olan müslümanlar için de duâ edildi.

Öte yandan cuma namazı sonrası kent meydanında da Halep ve Musul’da yaşananlar protesto edilerek zor durumda ve işkence altında olanlar için duâda bulunuldu.

İHH Öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen basın açıklaması ve duâya AK Parti İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları da destek verdi.

aydin_halep-(2).jpg

“Bugün Yanan Yüreklerimizdir”

AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen’in de katıldığı basın açıklaması ve duâ etkinliğinde topluluk adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Öğrenci Birliği Üyesi Serdar Şirin, “Bugün yanan sâdece Halep değil, yüreklerimizdir. Bugün ölen sâdece mazlum Musul değil insanlıktır. Bugün yıkılan, yakılan sâdece Arakan değil, evrensel ahlâk ve adalettir, insanlık onurudur.” dedi.

“Dünyanın Gözü Önünde Milyonlarca İnsan Zulümlere Maruz Kalıyor”

Bugün sözde demokrasi götürme adına yaşanan katliamlarla ABD ve Avrupa’nın maskelerinin düştüğünü kaydeden Serdar Şirin, “Bugün Suriye’nin tamamında, özellikle de direnişin ana kalesi olan Halep’te insanlık suçu işleniyor. Yağdırılan varil bombaları ve kimyasallarla pazar yerleri, fırınlar, yardım tırları, sağlık ekipleri çocuklar, yaşlılar ve hastaneler vuruluyor. Dünyanın gözü önünde milyonlarca insan işkence ve zulümlere maruz kalıyor. Bu durum karşısında, ne özgürlükçü geçinen Batı, ne de İslâm dünyası ses çıkarmıyor.” ifadelerine yer verildi.

Basın açıklaması yapılan Suriyeli mühendislik öğrencisi Anas el-Deeb’in yaptığı dua ile son buldu.

aydin_halep-(3).jpg

HABERE YORUM KAT