1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'teki Direnişçiler Mistura'nın Planına Karşı
Halep'teki Direnişçiler Mistura'nın Planına Karşı

Halep'teki Direnişçiler Mistura'nın Planına Karşı

Halep'teki direnişçiler, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Halep'te çatışmaların dondurulması planını reddediyor.

03 Mart 2015 Salı 12:35A+A-

Halep'teki direnişçiler, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Halep'te çatışmaların dondurulması planını reddediyor.

Şam Cephesi Eski Halep Bölge Komutanı Vezir Ebu Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejimin savaşacak askeri kalmadığı için şimdi de Halep'te çatışmaların dondurulması planını devreye soktuğunu belirtti.

Esed'in, Halep'te çatışmaları dondurarak güçlerinin bir kısmını Şam'a, bir kısmını da Dera kentine yönlendirmek istediğini vurgulayan Yaman, şunları söyledi:

"Mistura'nın Halep'te çatışmanın dondurulması planı, rejim tarafından üzerinde uzlaşmaya varılan bir plandır. Halep'te rejime karşı silahlı mücadele veren tüm birlikler bu plana karşıdır. Rejim, Halep'te çatışmanın dondurulması planını en kısa zamanda bize karşı fırsata dönüştürecektir. Biz bu plana karşıyız."

Bölgedeki aktivistlerden Ebu Cuvd da Mistura'nın önerisine karşı olduklarını kaydederek, "Yani, bu kadar sivilin kanı dökülmüşken Esed ile anlaşmaya mı gideceğiz. Eğer bu plan uygulanırsa rejim, Dera ve diğer kentlerde kardeşlerimizi öldürmeye devam edecektir. Biz Suriyeliler tek vücuduz. Allah'ın izniyle Esed rejimi düşene kadar mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Şam Cephesi'nin Halep'teki Seyf ed-Devle Komutanı Ebu Muhammed El Halebi, Mistura'nın kendileri adına rejimle Halep'te çatışmaların dondurulmasını konuşamayacağını ifade ederek, "Hiç kimse bizim adımıza böyle bir karar alamaz. Biz kendi kararımızı kendimiz alırız" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT