1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te YPG ile Direnişçiler Çatışıyor
Halep'te YPG ile Direnişçiler Çatışıyor

Halep'te YPG ile Direnişçiler Çatışıyor

PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG ile Direnişçiler Halep'in iki mahallesinde çatışmaya başladı.

28 Mayıs 2015 Perşembe 20:36A+A-

Yılmaz Bilgen / Al Jazeera

PKK’nin Suriye kolu PYD’nin silahlı kolu YPG güçleri ile direnişçiler Halep'in Şeyh Maksud ve Aşrefiye mahallelerinde çatışmaya başladı. Bu iki mahalle genel olarak 2 yıldır YPG'nin kontrolünde ancak çevresi direnişçiler ve Esed rejiminin kontrolünde. Direnişçiler, çatışmanın sebebi olarak  PYD ile aralarındaki ateşkes ve taahhütlerin ihlal edilmesini gösteriyor. YPG ise çatışmanın direnişçilerin kendilerine saldırısı sebebiyle başladığını savundu.

Öğle saatlerinde başlayan çatışmalara Nusra cephesi, Ahraru Şam, Liva Sultan Murat, Ebu Amara tugayları, Nurettin Zengi hareketi, Cephe Şamiye, Feylaku Şam, Ceyşul İslam, 46. Fırka, Fecru Şam, Madfaiyet Halep gibi direnişçilerin önde gelen silahlı grupları var. 

Direniş örgütlerinden yapılan açıklamada çatışmaların gerekçesi olarak, YPG’nin taahhütlerinde durmadığı, kontrol ettiği bölgede direnişçilere yönelik tacizlerin devam ettiği ve benzeri keyfi tutumların çatışmaların zeminini hazırladığı belirtildi.

Çatışmalar sürdüğü bölgede bazı gruplar arabulucu olarak tarafları ikna etmeye çalışıyor. Bu arabulucu gruplar 16. Fırka, Feskil Kema ve Umirt tugayları. Çatışmaların sonucunda iki taraftan da yaralananlar var.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum