1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep’te Seferberlik İlan Edildi
Halep’te Seferberlik İlan Edildi

Halep’te Seferberlik İlan Edildi

İran Devrim Muhafızları, Hizbullah ve Ebu’l Fadıl el Abbas Tugayı Halep'e büyük bir saldırı düzenliyor.

12 Kasım 2013 Salı 14:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Son günlerde yoğun çatışmaların yaşandığı Halep’te, direnişçilerin kontrol altında tuttuğu bölgelere büyük bir hazırlığı yapılıyor. Baas ordusunun Hizbullah ve Ebu’l Fadıl el Abbas gibi Şii tugaylarla hazırlandığı saldırı karşısında Halep’te seferberlik ilan edildi.

Ahraruş Şam, Cephetun Nusra ve Liva et-Tevhid gibi Suriyeli etkin direniş gruplarının ilan ettiği seferberliğe göre Halep’teki bütün direnişçiler saldırıya karşı koymaya çağrılıyor.

Özgür Halep'i savunmak için direniş grupları saflarında bulunanları cepheye çağıran gruplar bu karara uymayanları mahkemeye vereceklerini ifade ettiler.

Özellikle son 4-5 gündür Liva et-Tevhid’in kontrol altında tuttuğu bölgelerde yoğun çatışmalar yaşanmış ve düşman cephesinden kayıplar olduğu gibi direnişçilerden de çok sayıda kişi şehit düşmüştü.

Seferberlik ilanının yayınlandığı belgeyi Timetürk Türkçeye tercüme etti.

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAHIN ADIYLA

Halep ve Kırsalında Bulunan Bütün Direniş Gruplarının Ayaklanması İçin Beyan

“Onlarla savaşınki Allah onlara sizin ellerinizle azap etsin, onları rezil etsin, onlara karşı size yardım etsin, mümin topluluğun gönüllerini ferahlatsın.” (Tevbe, 14)

“Ey iman edenler savaş düzenindeyken kâfirlerle karşılaştığınız zaman sakın onlara arkanızı dönmeyin.” (Enfal, 15)

Esed çetelerinin İran Devrim Muhafızları, Hizbullah Militanları ve Ebu el Fadıl el Abbas Tugayının desteği ile Halep şehri ve kırsalını tekrar kuşatmak, halkına eziyet etmek ve caydırmak için düzenlediği yoğun saldırılara binaen, Halep şehri ve kırsalında yaşayan halkımıza Allah’ın izni ile kendilerini ve canlarını savunmak için tek saf halinde ayakta olduğumuzu müjdeler onların yerine kurban olmaya ve kanları yerine kanlarımızı akıtmaya hazır olduğumuzu beyan ederiz.

Bu beyannameyi imzalayan gruplar olarak şanlı Halep şehrinde genel ayaklanma ilan eder ve Halep'te bulunan bütün grup ve askeri oluşumların bu acımasızca saldırganlığa karşı ayaklanması için çağrıda bulunuyoruz.

Bu çağrıya icabet etmeyen herkese bunun hesabı sorulacak ve hakkında gerekli işlemler yapılıp silahları ellerinden alınıp şer-i mahkemeye teslim edilecek.

Operasyon birimine katılım bu beyannamenin ilanından 24 içinde sona erecektir.

8 MUHARRREM 1435 /11 KASIM 2013
BEYANNAMEYE IMZA ATAN GURUPLAR:
> AHRARUŞ-ŞAM İSLAMİ HAREKETİ
> CEBHETUN NUSRA Lİ EHLİ ŞAM
> LİVA ET-TEVHİD
> FESTAKIM KEME UMİRT GRUPLARI
> KETEİB NUREDDİN EZ-ZENGİ EL İSLAMİYE"

“Şeytanla savaşıyoruz.” diyen Liva et-Tevhid komutanı Abdulkadir Salah, bu videoda yoğun çatışmaların yaşandığı cephede görünüyor.

SEFERBERLİK ÇAĞRISININ ORİJİNAL METNİ:

suriye-direnis-halep-aleppo-belge.jpg

HALEP'TE BİR ÇATIŞMA:

ESED UÇAKLARINDAN ATILAN BOMBA:

HABERE YORUM KAT

2 Yorum