1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te Öğrenci Yurdu Baskını: 4 Ölü!
Halepte Öğrenci Yurdu Baskını: 4 Ölü!

Halep'te Öğrenci Yurdu Baskını: 4 Ölü!

Suriye'nin Halep kentinde Esed güçlerinin bir öğrenci yurduna baskını sırasında en az 4 genç öldürüldü. (VİDEO)

03 Mayıs 2012 Perşembe 17:49A+A-

Halep Üniversitesi'ne bitişik öğrenci yurtları dışında dün gece geç saatlerde düzenlenen Baas rejimi karşıtı protestoların dağıtılması için gerçek mermi kullanıldı. Esed güçlerinin saldırısı sırasında 200 dolayında öğrencinin gözaltına alındığı tahmin ediliyor.

Halep kenti şimdiye dek diğer kentlerdekine benzer şiddet olayları ve geniş çaplı protestolar yaşamamış; ancak hemen her gün öğrenci gösterilerine sahne olmuştu.

Halepli öğrencilerden Tahir el-Ahmed, güvenlik güçleri ve Şebbiha milislerinin, yurtların dışında 1500 dolayında kişinin katıldığı gösteriyi dağıtmak için gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanmaya başlamasıyla büyük bir panik ve kargaşa yaşandığını anlattı.

El-Ahmed, Associated Press ajansına verdiği bilgide, "Bazı öğrenciler saklanmak için odalarına kaçtı. Ama takip edildiler, dövüldüler ve gözaltına alındılar. Diğer bazıları da kaçmaya çalışırken vücutlarında kesikler oldu, kemikleri kırıldı" dedi ve sabahın beşine kadar bölgede ateş sesleri duyulduğunu söyledi.

Muhalifleri bir araya getiren Yerel İşbirliği Komitesi, baskından sonra askerlerin yurt binasında kalanların dışarı çıkmalarını istediğini ve fakültelerin girişlerinin kapatıldığını bildirdi. Komite, baskında 5 öğrencinin; İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise 4 öğrencinin öldüğünü belirtiyor.

Muhalifler, Halep’teki Beşar Esad yönetimi aleyhindeki gösteriler sırasında başlangıçta sadece göz yaşartıcı gaz ve cop kullanan güçlerin son birkaç gündür daha sert önlemlere başvurduğunu, bu yüzden öğrencilerin gösterileri gece saatlerinde düzenlemeye yöneldiğini anlatıyorlar. 

Baas askerlerinin protestocuları dağıtmak için şehrin göbeğinde estirdikleri terör

HABERE YORUM KAT

2 Yorum