1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te Kuşatılan Siviller 'Rejim Gelip Bizi Muhaliflerden Kurtarsın' mı Diyor?
Halep'te Kuşatılan Siviller 'Rejim Gelip Bizi Muhaliflerden Kurtarsın' mı Diyor?

Halep'te Kuşatılan Siviller 'Rejim Gelip Bizi Muhaliflerden Kurtarsın' mı Diyor?

Yazısında Halep’teki kuşatma ve katliamlara dikkat çeken Ahmet Varol, rejim ve işbirlikçilerinin ele geçirdiği bölge sakinlerinin bir yolunu bulup muhaliflerin kontrolündeki bölgelere geçmeye çalıştığını belirtiyor.

09 Aralık 2016 Cuma 15:31A+A-

Ahmet Varol’un Yeni Akit gazetesinde yayınlanan “Halep’e Yol Aç!” başlıklı yazısında konuyla ilgili tespit ve değerlendirmeleri şöyle:

“Halep’te gerçekten çok zor bir mücadele veriliyor. Fakat burada dikkatten kaçan bir ince ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum. Bazı bölgeler direnişçilerin kontrolünden çıkarak rejim güçlerinin kontrolüne geçti. Fakat bu bölgelerdeki sivil halk yine direnişçilerin kontrolündeki bölgeye kaçmayı tercih ediyor. Normalde direnişçilerin kontrolündeki bölgelerin riskli, sürekli saldırıların hedefinde ve oralarda sıkıntıların büyük çapta olmasına rağmen sivillerin yine de oralara geçmeyi tercih etmelerinin sebebi rejim güçlerinin ve onların arkasında duran işgal güçlerinin yaydığı korku ve tehdittir.

Çünkü rejim güçlerinin büyük bir katliam yapmasından korkuluyor. Bu ayrıntı üzerinde düşünmek Halep’in tamamen rejimin kontrolüne geçmesinin nasıl bir tehlike arz ettiğini görebilmemiz için önemlidir. Böyle bir tehdide karşı insanlığın harekete geçmesi ve rejim güçlerinin bir intikam katliamına başvurmalarının önüne geçilmesi için bir şeyler yapılması gerekiyor.”

Yazının Tamamı >>>

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT