1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te Klor Gazlı Saldırı
Halep'te Klor Gazlı Saldırı

Halep'te Klor Gazlı Saldırı

Suriye'nin Halep kentinde direnişçilerin 20 bin kişilik güçle başlattığı operasyon sürüyor. Rejim güçlerinin sabah saatlerinde klor gazı ile saldırdığı belirtildi.

07 Temmuz 2015 Salı 13:08A+A-

Suriye'nin kuzeyindeki Halep vilayetinde direnişçilerin 20 bin kişilik güçle başlattığı operasyon, rejim güçlerinin yoğun hava saldırılarına rağmen 3 noktada devam ediyor. Rejimin bu sabah saatlerinde direnişçilerin ele geçirdiği stratejik bir noktaya "klor gazı" ile saldırdığı belirtildi.

Merkezin tamamını ele geçirmek için aylardır büyük bir operasyon hazırlığı yapan direnişçiler, 2 Temmuz'da yaklaşık 20 bin kişilik güçle operasyon başlatmışlardı.

Dün akşam saatlerinden bu yana, direnişçiler ve rejim güçleri arasındaki çatışmalar Cemiyetu'z Zehra, Bilimsel Araştırmalar Merkezi ve Askeri Akademi bölgesinde devam ediyor.

"Rejim, klor gazı kullandı"

Şam Cephesi'nin basın sorumlusu Yasir Ebu Ammar AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde Halep'te direnişçilerle beraber "Ensar el Şeria" operasyon merkezine bağlı hareket eden Nusra Cephesi'nin bir üyesinin Cemiyetu'z Zehra bölgesindeki rejim güçlerine ait karargaha bomba yüklü araçla saldırıda bulunduğunu söyledi.

Saldırıda onlarca rejim askerinin öldüğünü ve yaralandığını belirten Ammar, direnişçilerin Cemiyetu'z Zehra mahallesinin batısında bazı noktaları ele geçirerek ilerleme kaydettiğini bildirdi.

Ammar, Halep'in Fethi operasyon merkezine bağlı birliklerin, Bilimsel Araştırma Merkezi bölgesinden Askeri Akademiye grad füzeleriyle saldırdığını öne sürdü.

Cemiyetu'z Zehra mahallesindeki rejimin karargah olarak kullandığı Adalet Sarayı binası çevresinde de gece boyu şiddetli çatışmaların sürdüğünü belirten Ammar, "Halep'in Fethi operasyon merkezine birlikler, Bilimsel Araştırma Merkezine yakın 3 rejim tankını imha etti" dedi.

Ammar, ayrıca bugün sabah saatlerinde rejime ait bir helikopterin direnişçilerin kontrolündeki Bilimsel Araştırmalar Merkezi bölgesine klor gazı içerikli varil bombasıyla saldırdığını, saldırıda çok sayıda kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini ve şiddetli çatışmaların sürdüğünü bildirildi.

Cemiyetu'z Zehra'daki operasyon, "Ensar el-Şeria" adı altında Birinci Alay, Nusra Cephesi ve Ahrar-uş Şam tarafından gerçekleştiriliyor.  

Bilimsel Araştırmalar Merkezi bölgesi, Leyramun, Eşrefiye, Halidiye, Raşidin'deki "Halep'in Fethi" adı verilen operasyonlara ise Şam Cephesi, Nureddin el-Zenki, Liva Sukur el-Cebel ve Liva Hurriye el-İslamiye birlikleri katılıyor. 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT