1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep’te Kare Kare Şehadet Anı (FOTO-VİDEO)
Halep’te Kare Kare Şehadet Anı (FOTO-VİDEO)

Halep’te Kare Kare Şehadet Anı (FOTO-VİDEO)

Halep'te görev yapan bir kadın gazeteci, muhaliflerin kontrol noktasını görüntülediği sırada büyük bir olaya şahit oldu.

10 Eylül 2012 Pazartesi 11:43A+A-

Özgür Suriye Ordusuna bağlı direnişçiler tanklar, toplara, füzelere ve savaş uçaklarına karşı direniyorlar. Düşmanın silah üstünlüğü bu tarz görüntülerin ortaya çıkmasına yol açıyor. İşte kare kare bir şehadet anı...

Suriye ordusuna ait tanktan atılan top mermisinin Halep'te Özgür Suriye ordusuna ait bir kontrol noktasını vurduğu anı ABD'li gazeteci Tracey Shelton saniye saniye görüntüledi.

halep-kare-kare-olum-sehadet-ozgur-suriye-ordusu01.jpg

Globalpost internet haber sitesinin Amerikalı muhabiri Tracey Shelton, Halep'te Nur Den el-Zenke birliği üyelerinin yanına kamp kurmuş, Suriye ordusuna karşı verdikleri mücadeleyi görüntülüyordu.

halep-kare-kare-olum-sehadet-ozgur-suriye-ordusu02.jpg

Sabah saatlerinde ana caddenin iki paraleline kum dolu çuvallarla kurulan kontrol noktasında durum sakindi, temizlik yapılıyordu. Kontrol noktasında bulunan 4 direnişçi, kendilerine doğru bir tankın geldiği haberini aldı.

halep-kare-kare-olum-sehadet-ozgur-suriye-ordusu03.jpg

Muhaliflerden birisi hemen omuzdan atılan RPG silahını alarak pozisyon almaya çalıştı, ancak üzerlerine geldiği söylenen tank erken davrandı.

halep-kare-kare-olum-sehadet-ozgur-suriye-ordusu04.jpg

Top mermisi tam kontrol noktasının üzerinde patladı. Saniyeler içinde sokak toz bulutuyla kaplandı. Kontrol noktasında bulunan üç çocuk babası 30 yaşındaki İsa Ayaş, 17 yaşındaki erkek kardeşi Ahmed ve kısa bir süre önce bir oğlu dünyaya gelen 42 yaşındaki Şeyh Mahmud, bombanın tesiriyle anında şehit düştü.

halep-kare-kare-olum-sehadet-ozgur-suriye-ordusu05.jpg

30 metre uzağa fırlayan şarapnel parçaları ve toz bulutu, bu görüntüleri çeken Tracey’i bile içine aldı. Kontrol noktasının birkaç metre gerisinde duran başka bir direnişçi ise küçük yaralarla kurtuldu.

halep-kare-kare-olum-sehadet-ozgur-suriye-ordusu06.jpg

Birkaç dakika sonra toz bulutu dağıldığında, üç direnişçinin kanlar içinde yatan naaşları gün yüzüne çıktı.

halep-kare-kare-olum-sehadet-ozgur-suriye-ordusu07.jpg

HABERE YORUM KAT

13 Yorum