1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te Gazeteciler PYD Tarafından Alıkondu
Halepte Gazeteciler PYD Tarafından Alıkondu

Halep'te Gazeteciler PYD Tarafından Alıkondu

Milli Gazete ve Star Gazetesi muhabirleri PYD tarafından alıkondu.

01 Ağustos 2012 Çarşamba 18:50A+A-

Anadolu Ajansının verdiği habere göre; Şiddetli çatışmaların sürdüğü Suriye'nin Halep şehrinde, Milli Gazete ve Star Gazetesi muhabirleri Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi bir grup tarafından alıkonulduğu bildirildi.

Milli Gazete'den Cihat Arpacık ve Star Gazetesi'nden Kemal Gümüş, Suriye'deki olayları izlemek üzere gittikleri Halep'e bağlı Afrin kentinde, PYD üyesi oldukları kaydedilen bir grup tarafından saat 10.00 sıralarında yolları kesilerek alıkonuldu.

Kendilerini alıkoyan grup tarafından Borçhayder köyünde Muhtar Ahmet Hacıali'ye teslim edilen iki gazeteci, akşam saatlerine kadar burada tutuldu. Saat 18.45'te köyden alınarak bir araca bindirilen iki gazeteci, bilinmeyen bir istikamete doğru götürüldü.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının, gazetecilerin serbest bırakılması için gerekli girişimleri başlattığı kaydedildi.

Milli Gazete yetkililerinden alınan bilgiye göre, alıkonulma olayından itibaren sürekli iletişim içerisinde bulundukları muhabir Cihat Arpacık, ''Görev yaparken Halep yolunda PYD güçleri yolumuzu keserek aracımızı durdurdu. Gazeteci olduğumuz öğrenilince alıkonulduk. Şarj sorunumuz olmadığı müddetçe telefonlarımız açık. Durumumuz iyi serbest bırakılmayı bekliyoruz'' ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT