1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Halep'te Durum Çok Kötü”
“Halep'te Durum Çok Kötü”

“Halep'te Durum Çok Kötü”

Halep Sağlık Müdürlüğü, “Rejim ve ortakları her gün Halep'e saldırıyor. Kentte insanî durum çok kötü ve tüm uluslararası kamuoyu bunu seyrediyor.” açıklamasında bulundu.

24 Temmuz 2016 Pazar 17:04A+A-

Halep Sağlık Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın saldırıları altındaki kentte sağlık hizmetlerinin verilemez hâle geldiğini belirterek uluslararası kamuoyundan kentteki insanî durumla ilgili harekete geçilmesini istedi.

Açıklamada, rejim ve onun ortağı Rusya tarafından Halep'e yapılan saldırılar nedeniyle kente tıbbî malzeme ile ilaç girişinin yapılmadığını ve kentten hiçbir yaralının çıkartılamadığını duyurdu.

Harabeye dönen kente yönelik saldırıların sistematik ve yoğun bir şekilde devam ettiği belirtilen açıklamada, “Saldırılarda Beyan, Dekak, Hakim hastanesi, Seyide Zehra hastanesi ile Kan Merkezi ve Tabib Şeri hastaneleri hasar görerek kullanılmaz hâle geldi.” denildi.

Kentte düzenlenen hava saldırılarında her gün onlarca insanın hayatını kaybettiği, kuşatma altındaki kentte 350 bin sivilin durumunun kötü olduğu ifade edilen açıklamada, “Rejim ve ortakları her gün Halep'e saldırıyor. Kentte insanî durum çok kötü ve tüm uluslararası kamuoyu bunu seyrediyor.” ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası kamuoyundan rejimin ve ortaklarının kente yönelik saldırılarının durdurulması ve harekete geçilmesi istenilen açıklamada Halep'te olanlardan tüm uluslararası kamuoyunun sorumlu olduğu kaydedildi.

Açıklamada, kuşatma altındaki kente acil yardımda bulunulması da talep edildi.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT