1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te Direnişçiler İle Rejim Arasında Şiddetli Çatışmalar
Halep'te Direnişçiler İle Rejim Arasında Şiddetli Çatışmalar

Halep'te Direnişçiler İle Rejim Arasında Şiddetli Çatışmalar

Halep'in kuzeyinde direnişçiler ile Esed güçleri arasında şiddetli çatışmalar var. Direnişçiler, Halep’i Türkiye ile bağlayan stratejik yolda bulunan Zehra beldesini ele geçirmeye çalışıyor.

29 Kasım 2014 Cumartesi 02:46A+A-

Al Jazeera muhabiri Main Hadır, Nusra Cehpesi ve birlikte savaştığı direniş örgütlerinin, Halep kırsalının kuzey bölgesinde El Mamil beldesini ele geçirmesi ardından Zehra beldesini kontrol altına almaya çalıştığını söyledi.

Zehra beldesi, Halep’i Türkiye'ye bağlayan stratejik konumdaki yol üzerinde bulunuyor. Çoğunluğunu Esed rejimi yanlılarının oluşturduğu söz konusu beldenin etrafı çatışmalara sahne oldu.

Esed güçleri ise, direnişçilerin beldeyi ele geçirmesini önlemek için yoğun hava saldırıları düzenledi. Rejim güçleri, aynı zamanda yeni cepheler de açtı.

Halep geçen aydan bu yana Esed güçlerinin kuşatması altında. Esed güçleri, Halep kırsalının doğu, batı ve güney taraflarını tamamen kontrolü altında tutarken; kuzeyde kalan 4 km genişliğindeki bölgeyi de ele geçirdiğinde, kenti tamamen çembere almış olacak.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura geçen Halep’in kırsal bölgelerinde çatışmaların sonlandırılması ve insani yardım geçişinin sağlanması için bir eylem planı sunmuştu.

Beşşar Esed, planı 'üzerinde çalışmaya değer’ olarak yorumlamıştı.

Suriye Muhalefet ve Devrimci Güçler Konseyi (SMDK) ise, De Mistru’nın planına yorum olarak “herhangi yeni bir planın, Cenevre 1 toplantısının sonuçlarına ve BM kararlarına uyumlu bir biçimde, özerk yönetimlerin kurulması ve güvenli bölgelerin oluşturulması doğrultusunda hazırlanması gerektiğini' bildirmişti. 

aleppos.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT