1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te Direniş Örgütlerinden IŞİD'e Ortak Operasyon
Halep'te Direniş Örgütlerinden IŞİD'e Ortak Operasyon

Halep'te Direniş Örgütlerinden IŞİD'e Ortak Operasyon

Suriye'nin Halep kentinde direniş örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) mensubu 45 kişinin öldüğü bildirildi.

26 Ağustos 2014 Salı 18:40A+A-

Halep'teki İslami Cephe'nin basın sorumlusu Salih Anadani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslami Cephe, "Ceyşu'l Mücahidin", "Hazm ve Nureddin el- Zengi" gruplarının Halep'in kuzeyinde ortaklaşa bir operasyon düzenlediğini belirtti.

Direniş örgütlerinin ortak operasyonunda, IŞİD mensubu 45 kişinin öldürdüğünü ve 3'ünün esir alındığını aktaran Anadani, direniş örgütlerinin IŞİD'e karşı "ortak merkezden hareket ettiğini" iddia etti.

Söz konusu operasyonlarda El Adliye, Seyid Ali ve Hasni köylerinin kontrollerinin tekrar sağlandığını söyleyen Anadani, "Halep'in kuzeyindeki Dabık, Ahtarin, ve Mari bölgelerinde IŞİD ile direniş örgütleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor" dedi.

Direniş örgütlerinin, kuzeyde bir yandan IŞİD'le diğer yandan rejim güçleriyle çatıştığını aktaran Anadani, "Halep'in kuzeyinde yer alan ve stratejik öneme sahip Mari kasabasına IŞİD ağır silahlarla saldırıyor. Suriye ordusu da havadan varil bombası atıyor" diye konuştu.

Direniş örgütlerinin, IŞİD mevzilerine mutfak tüpünden bozma "cehennem" adı verdikleri toplar ve doçkalarla saldırdığını anlatan Anadani, bu sayede kuzey bölgesinde birçok yerde, IŞİD'e karşı önemli ilerlemeler sağlandığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT