1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep’te “Deprem Etkisi”ne Yol Açan Saldırı: 30 Kişi Hayatını Kaybetti!
Halep’te “Deprem Etkisi”ne Yol Açan Saldırı: 30 Kişi Hayatını Kaybetti!

Halep’te “Deprem Etkisi”ne Yol Açan Saldırı: 30 Kişi Hayatını Kaybetti!

“Deprem etkisi”ne yol açan bombalarla Suriye’nin Halep kentine düzenlenen saldırılarda 30 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

01 Ekim 2016 Cumartesi 01:21A+A-

Suriye’de Beşşar Esed rejiminin kuşatması altındaki Halep’te direnişçilerin kontrolünde yer alan semtlere “deprem etkisi”ne yol açan bombalarla düzenlenen hava saldırısında 30 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

Halep’teki sivil savunma yetkilisi Babiris Meşal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejime ya da Rusya’ya ait olduğunu düşündükleri savaş uçaklarının, direnişçilerin kontrolündeki Haydariyye semtinde Zeytuniye Caddesi ile Hüllük ve Bustan el-Başa semtlerine “deprem etkisi” yaratan bombalarla saldırdığını söyledi.

Saldırıda, Haydariyye’de 17, Hüllük’te 7 ve Bustan el-Başa’da 6 sivilin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin de yaralandığını ifade eden Meşal, “Rusya son dönemde Halep’te muhaliflerin denetimindeki bölgelere ‘deprem etkisi’ yaratan bombalarla saldırıyor. Saldırılar sâdece sivil yerleşim alanlarına yapılıyor.” dedi.

“Enkaz Altından Bir Kişi Canlı Olarak Çıkartıldı”

Meşal, “Rusya uçaklarının bombaladığı Haydariyye semtinde yıkılan 4 katlı bir binanın enkazları altından uzun uğraşlar sonucunda 31 yaşındaki Yusuf Hasan’ı canlı olarak çıkartmayı başardık. Kafasına kadar enkaza gömülmüş hâlde bulduğumuz Hasan’ı kısıtlı imkânlarla enkaz altından çıkarmayı başardık.” diye konuştu.

Rejimin, Halep’te direnişçi güçleri kuşattığı bölgelere, 19 Eylül’den bu yana Rusya ile birlikte arttırdığı hava saldırılarında 500’e yakın kişi hayatını kaybederken bin 600’den fazla kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT