1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te Depolar Hastane Oldu
Halep'te Depolar Hastane Oldu

Halep'te Depolar Hastane Oldu

Esed, Rus ve İran'ın saldırı ve kuşatması altındaki Halep'te yaşam gittikçe zorlaşıyor. Temel ihtiyaçların karşılanmadığı kentte sağlık hizmeti de verilemiyor.

01 Aralık 2016 Perşembe 20:16A+A-

Rus ve rejim güçlerinin yanı sıra İran destekli Şii milislerin yoğun saldırıları sonucu harabeyi andıran Halep'te, hastanelerin kullanılamaz hale gelmesiyle depolar sağlık merkezlerine dönüştürüldü.

Fırınların tamamen tahrip edildiği, gıda ve su sıkıntısının yaşandığı kentte hayatta kalmaya çalışan halk, insani yardımın ulaştırılmasını bekliyor.

AA muhabirinin telefonla görüştüğü bölge halkından Mecid ebu-Cafer, Halep'te insanların çok kötü koşullarda hayatta kalmaya çalıştığını söyledi.

"Hastaneler yerle bir oldu"

Ciddi şekilde yiyecek ve içecek sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Cafer, şunları anlattı:

"Halk çok kötü durumda, ortalık kış, yakacak soba yok, hastaneler yerle bir oldu. Herhangi bir kişi yaralandığında eli kolu kesiliyor ilaç olmadığından. Bir depoyu hastane gibi yapıp insanları oraya koymuşlar. İnsanlığa sığmayacak bir şekilde. Oradaki hemşireler ve görevlilerle konuştum, fotoğraf almak istedim. Yer deşifre olmasın diye izin vermediler, uçaklar hemen bombalıyor."

2aefc7d593c6e8d7981e0ba453ee90ae.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT