1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Halep’te 23 Eylül’den Bu Yana 96 Çocuk Hayatını Kaybetti”
“Halep’te 23 Eylül’den Bu Yana 96 Çocuk Hayatını Kaybetti”

“Halep’te 23 Eylül’den Bu Yana 96 Çocuk Hayatını Kaybetti”

Halep’te sivillerin ve sağlık kuruluşlarının hedef alınması nedeniyle çok sayıda can kaybı yaşanıyor.

29 Eylül 2016 Perşembe 01:26A+A-

BM Çocuklara Yardım Fonu’ndan (UNICEF) yapılan açıklamaya göre, 23 Eylül Cuma gününden bu yana Suriye’nin Halep kentinin doğusundaki saldırılarda en az 96 çocuk hayatını kaybetti, 223 çocuk ise yaralandı.

“Acıyı Anlatacak Söz Kalmadı”

AA’da yer alan habere göre, açıklamada görüşlerine yer verilen UNICEF İcra Direktörü Yardımcısı Justin Forsyth, Halep’te çocukların bir kâbusun içinde mahsur kaldıklarını belirterek, “Çocukların çektiği acıyı anlatacak söz kalmadı.” ifadelerini kullandı.

“30 Doktor Kaldı”

Bölgede yaklaşık 30 doktorun kaldığı, yaralıları tedavi edecek ne ilaç ne de ekipman bulunduğu kaydedilen açıklamada, yetersizlikler nedeniyle çocukların tedavi edilemediği ve çaresizce ölüme bırakıldığı belirtildi.

“Ameliyat Yapabilecek Sâdece İki Hastane Kaldı”

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’nden (MSF) yapılan açıklamada da, MSF’nin Halep’te desteklediği iki hastanenin vurulmasının ardından kentte ameliyat yapma imkânına sahip sâdece iki hastane kaldığı bildirildi.

“Saldırıda İki Hasta Hayatını Kaybetti”

Geceki saldırıda en az iki hastanın hayatını kaybettiği, iki sağlık görevlisinin de yaralandığı kaydedilen açıklamada, aralıksız saldırıların kurbanlarına hizmet verecek sağlık görevlisi ve hastane imkânlarının hızla azalmasına dikkat çekildi.

“Ameliyat Yapabilecek Sâdece 7 Doktor Kaldı”

Ayrıca açıklamalarına yer verilen MSF Suriye misyonu lideri Carlos Francisco, yaklaşık 250 bin kişinin yaşadığı ve ağır bombardıman altındaki bölgede ameliyat yapabilecek sâdece 7 doktorun kaldığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT