1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Halep'te 10 Günde 500 Kişi Hayatını Kaybetti"
"Halep'te 10 Günde 500 Kişi Hayatını Kaybetti"

"Halep'te 10 Günde 500 Kişi Hayatını Kaybetti"

Rusya ve Esed rejiminin Halep’teki son saldırılarında 10 günde toplam 500 kişinin katledildiği bildirildi.

10 Şubat 2016 Çarşamba 12:53A+A-

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rusya'nın hava bombardımanı eşliğinde Esed rejiminin Halep'e 1 Şubat'ta başlattığı saldırılarda 10 günde toplam 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Gözlemevi'nin açıklamasına göre hayatını kaybedenlerden en az 100'ü sivil.

Esed rejiminin 1 Şubat'ta başlayıp Halep’ten on binlerce sivilin Türkiye’ye kaçmasına neden olan ilerleyiş, kaçanların toplanma noktalarından biri olan Tel Rıfat’a doğru devam ediyor.

Kasaba, direnişçiler için önemli savunma noktalarından biri. Gözlemevi’ne göre, rejim askerleri kasabadan sadece 7 kilometre uzaklıkta. Gözlemevi başkanı Rami Abdu’r-Rahman, rejimin sınıra kadar ilerlemek istediğini söylüyor.

Rejim destekçisi Suriye gazetesi el-Vatan, “Tel Rıfat düşerse, ordu ilerleyişini sürdürecek ve Halep’in kuzeyindeki alanın tamamına hâkim olacak.” yorumunu yaptı.

Halep’in direnişçilerin kontrolündeki kısmında yaklaşık 350 bin sivil de rejimin kuşatma riskiyle karşı karşıya. Ayrıca cumartesiden beri rejim güçleri Şam yakınlarındaki direniş bölgesi Daraya’yı kuşatmış durumda.

Başta Madaya olmak üzere direnişçilerin kontrolündeki pek çok kasabada uygulanan kuşatmalar çok sayıda sivilin açlıktan hayatını kaybetmesine neden oldu!

halep.jpg

Kaynak: AFP, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT