1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halepliyi Öldüren Esed, Rojavalıyı Neden Yaşatır?
Halepliyi Öldüren Esed, Rojavalıyı Neden Yaşatır?

Halepliyi Öldüren Esed, Rojavalıyı Neden Yaşatır?

Halep’te girişilen kuşatma ve katliam harekatında Esed rejimi ile kol kola muhaliflere ve halka karşı savaşan PYD/YPG, şimdi Esed eliyle mükafatlandırılıyor.

03 Aralık 2016 Cumartesi 11:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

PYD’ye bağlı Eczacılar Sendikası sekreteri Dr. İsmail, Qamışlo’da Rudaw TV televizyonunun Kürtçe servisine yaptığı açıklamada; Esed rejiminin Sağlık Bakanlığı tarafından kendilerine 30 ton ilaç gönderildiğini söyledi.

İlaçların doğrudan Sağlık Bakanlığı tarafından Şam’dan havalanan bir uçak ile Qamışlo’ya gönderildiğini belirten Dr. İsmail, Esed’in sağlık bakanı Nizar Yazıcı’nın bölgeye son ziyaretinde rejim adına verdiği sözleri böylece yerine getirdiğini kaydetti.

Bu gelişme son süreçte Halep’te sivillere yönelik vahşi kuşatma ve saldırılarla gündeme gelen Esed rejimi ve müttefiklerinin ne kadar hümanist olduklarını mı yoksa işbirlikçilerini koruyup kollamadaki duyarlılığını mı gösterir? Bunun Suriye Kürtlerine yönelik Esed ve müttefikleri tarafından uzatılmış bir şefkat eli olmadığı çok açık. Halep’te dünyanın gözü önünde sivil halkın üzerine bomba yağdıran, izlediği kuşatma politikasıyla insani yardımın girişini engelleyen ve halkı nefessiz bırakıp açlığa mahkum edenlerin umurunda mı Rojava halkı? Burada Rojava halkını Esed ve müttefikleri adına kontrol altında tutan ve Halep’teki katliam ve işgallerde karadan rol oynayan müttefiklerin, PYD/PKK’nin ödüllendirildiği aşikâr.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum