1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halepliler Esed ve Rusya'nın Katliamlarını Protesto Etti
Halepliler Esed ve Rusya'nın Katliamlarını Protesto Etti

Halepliler Esed ve Rusya'nın Katliamlarını Protesto Etti

Halep kentinin rejim güçlerinin kuşatması altındaki doğu semtlerinde, Suriye rejimi ve Rusya karşıtı protesto düzenlendi.

21 Ekim 2016 Cuma 01:41A+A-

Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinin rejim güçlerinin kuşatması altındaki doğu semtlerinde, Suriye rejimi ve Rusya karşıtı protesto düzenlendi.

foto-galeri-006.gifKentin Esed güçlerinin kuşatması altındaki Şear semtinde toplanan yüzlerce Halepli, Rusya'nın kendilerini yaşadıkları bölgelerden çıkarma planına tepki gösterdi.

''Dayanacağız, vatanımızı terk etmeyeceğiz", "Halep kuşatılamaz'' yazılı İngilizce ve Arapça dövizler taşıyan grup, devrim bayrağını öperek semtin en büyük caddesinde yürüyüşe geçti.

Protestocular, 'Ya Allah! Senden başka kimsemiz yoktur", "Ya Allah! Halep bombalanıyor", "Ey Araplar, Halep sizi çağırıyor!" ve "Ey Dareyya, Halep seninle ölüme kadar beraberdir'' sloganları attı.

Protesto yürüyüşüne katılan Ebu Ahmed el-Hişi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentlerini terk etmeyeceklerini söyledi.

Esed rejimi ve Rusya'nın kentte muhalif bölgelerdeki halkı zorla tehcir etmeye çalışacağını belirten Hişi, ''Rejim ve Ruslar kente yoğun bir şekilde saldırdı. Bu saldırılara rağmen biz kenti terk etmedik, şimdi mi terk edeceğiz? Hayır, kentimizi terk etmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT