1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halepli Çocukların Sesini Dünyaya Duyurmaya Çalışıyor!
Halepli Çocukların Sesini Dünyaya Duyurmaya Çalışıyor!

Halepli Çocukların Sesini Dünyaya Duyurmaya Çalışıyor!

Halep’in Tarık el-Bab semtinde yaşayan 7 yaşındaki Bena, sosyal medya üzerinden kuşatma altındaki Halepli çocukların sesini dünyaya duyurmaya çalışıyor.

22 Ekim 2016 Cumartesi 17:01A+A-

Suriye’nin kuzeyinde yer alan Halep’in direnişçilerin kontrolü altında bulunan Tarık el Bab semtinde yaşayan 7 yaşındaki Bena el-Abid, sosyal medya üzerinden kuşatma altındaki Halepli çocukların sesini dünyaya duyurmaya çalışıyor.

Beşşar Esed rejimi ve ortaklarının kuşatması altında yaşadıklarını sosyal medya aracılığıyla dünyaya aktaran Bena, “Dünya, senin desteğine ihtiyacımız var.” çağrısı yapıyor.

Halepli çocukların sesi olmaya çalışan küçük Bena, AA muhabirine kuşatma ve bombardıman altındaki Halep’te neler yaşadıklarını anlattı.

“Biz Çocuğuz, Terörist Değiliz”

İlkokul ikinci sınıfa gittiğini söyleyen Bena, “Okulum iki defa hava saldırısına maruz kaldı. Arkadaşımı enkaz altından çıkarttılar.” diye konuştu.

“Biz çocuğuz, terörist değiliz. Barış içinde yaşamak istiyoruz.” diyen Bena, artık huzur içinde uyumak istediğini ifade etti.

Okulunu ve arkadaşlarını çok özlediğini, okula gidip arkadaşlarıyla oynamak istediğini dile getiren Bena, “Ailem ve kardeşlerim için korkuyorum. Çünkü savaş uçakları bizi öldürmek istiyor.” dedi.

Halep’teki çocukların sesini dünyaya duyurmak için Twitter’da hesap açtığını belirten Bena, “Dünyanın burada ne olup bittiğini ve çocukların nasıl öldüğünü görmesini istiyorum. Burada yiyecek hiçbir şey yok. Küçük çocukların mamaya ihtiyaçları var.” şeklinde konuştu.

“Biz Çocuklar Yaşamayı Hak Ediyoruz”

Hastanelerin durmaksızın bombalandığını, yaralıların ve hastaların ilaç bulamadığını anlatan Bena, “Kentin üzerindeki kuşatmanın bir ân önce kalkması gerekiyor. Burası bizim yurdumuz olduğu için Halep’i terk etmedik. Saldırıların durmasını istiyoruz, kardeşlerim korkuyor. Evimiz iki defa bombalandı. Biz çocuklar yaşamayı hak ediyoruz.” dedi.

Bena’nın 79 Bin Takipçisi Var

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da 79 binden fazla takipçisi olan Bena, kente yönelik kara ve hava saldırılarıyla Halep'teki durumu İngilizce olarak dünyaya duyuruyor.

Mesajlarını İngilizce öğretmeni annesinden aldığı destekle yazan Bena, takipçileriyle bâzen sokağında çektiği videoları da paylaşıyor. En çok savaş uçaklarından korkan Bena, 2 kardeşi için endişe duyuyor.

Halep’te direniş bölgelerine yönelik aralıksız bombardımanlar nedeniyle okula gidemeyen Bena, eğitimini annesinden alıyor.

Resim yapmaktan ve kardeşleriyle oynamaktan keyif alan Bena, İngilizce’yi sevdiği için annesinden öğrendiği kelimeleri her gün aksatmadan tekrar ediyor.

HABERE YORUM KAT