1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'e Varil Bombalı Saldırı: 20 Ölü, 25 Yaralı
Halep'e Varil Bombalı Saldırı: 20 Ölü, 25 Yaralı

Halep'e Varil Bombalı Saldırı: 20 Ölü, 25 Yaralı

Beşşar Esed’e ait helikopterin Halep'in Meşhed semtinde düzenlediği varil bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı.

25 Temmuz 2016 Pazartesi 14:12A+A-

AA muhabirine açıklama yapan Halep'teki sivil savunma yetkilisi İbrahim Ebu Leys, Beşşar Esed’e ait bir helikopterin Halep'te direnişçilerin kontrolündeki Meşhed semtinde yerleşim yerini varil bombasıyla vurduğunu söyledi.

Saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20 sivilin yaşamını yitirdiğini, 25'inin de yaralandığını belirten Ebu Leys, “Sivil savunma ekipleri Meşhed semtinde yıkılan evlerin enkazı altında kalan 5 aileye ulaşmaya çalışıyor. Ekipler enkazdan hâlâ çocuk çıkartıyor. Halk, rejimin saldırıları nedeniyle bir arada bulunmaya korkuyor. Rejim, saldırdığı yeri ikinci defa bombalıyor.” dedi.

“Acil Kana İhtiyaç Var”

Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının dün Halep'teki kan merkezini bombalaması sebebiyle kan ihtiyacı ortaya çıktığını söyleyen Ebu Leys, dünkü saldırıda hedef alınan 5 hastanede önemli ölçüde hasar meydana geldiğini söyledi. Ebu Leys, “Kentte muhalif bölgelerde acil tıbbî malzeme ve ilaca da ihtiyaç duyuluyor.” şeklinde konuştu.

Yiyecek Deposunu da Vurdular!

Öte yandan, ciddi gıda sıkıntısı çekilen Halep'te, içerisinde Dünya Gıda Programı tarafından ulaştırılan 10 bin kumanyanın bulunduğu bir yiyecek deposunun da rejim uçakları tarafından vurulduğu öğrenildi. Konuyla ilgili AA muhabirine bilgi veren kaynaklar, olayda 4 kişinin yaralandığını, depodaki erzakın yaklaşık yarısının kullanılamaz hâle geldiğini belirtti.

“Yaralılar Kentten Çıkarılamıyor”

Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Yasir Ebu Ammar da rejim ve Rusya uçaklarının bir haftadır Halep ve çevresinde direnişçilerin kontrolündeki bölgeleri yoğun şekilde bombaladığını kaydetti. Rejimin sivil yerleşim yerlerini, hastane ve çarşıları hedef aldığını aktaran Ammar, Halep'teki direnişçilerin tek çıkış noktası Kastillo yolunun kapalı olması nedeniyle durumu ciddi olan yaralıların kentten çıkarılamadığını söyledi.

“Kanser Hastaları İçin İlaç Bulunamıyor”

Kuşatma nedeniyle kente insanî ve tıbbî yardımın sokulamadığını belirten Ebu Ammar, kuşatmanın sürmesi hâlinde insanî durumun daha da kötüleşeceğine dikkat çekti. Ammar, “Halep'te halk bazı temel gıda maddelerine ulaşmakta sıkıntı çekiyor. Kanser hastaları için de ilaç bulunamıyor.” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT