1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'e Varil Bombalı Saldırı: 18 Şehit
Halep'e Varil Bombalı Saldırı: 18 Şehit

Halep'e Varil Bombalı Saldırı: 18 Şehit

Esed güçlerine bağlı helikopterin Halep kentinde direnişçilerin denetiminde olan Bab Neyrab bölgesine atılan 3 varil bombası sonucu 18 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

14 Ağustos 2014 Perşembe 23:25A+A-

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi Halep Medya Sorumlusu Yasir Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed güçlerine bağlı helikopterin kentte direnişçilerin elinde olan Bab Neyrab bölgesine 3 varil bombasıyla saldırması sonucunda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kişinin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin de yaralandığını söyledi. Saldırı sonucunda onlarca evin yıkıldığını ifade eden Ahmed, sivil savunma ekiplerinin kısıtlı imkanlarla çok sayıda yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralı çıkardığını dile getirdi.

Sivil savunma ekiplerinin uzun uğraşlar sonucunda bir yaralıyı enkazdan sağ çıkarmayı başardığını anlatan Ahmed, "Ekipler, uzun uğraşların ardından yıkılan bir evin enkazından bir kişiyi sağ çıkardı. Ancak ekiplerin bir kişiyi kurtardıklarına sevinirken adamın son anda hayatını kaybetmesi neticesinde yıkıldılar" dedi.

HABERE YORUM KAT