1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Halepçe'den Halep'teki Katliamlara Protesto
Halepçe'den Halep'teki Katliamlara Protesto

Halepçe'den Halep'teki Katliamlara Protesto

Irak'ın Halepçe kentinde bir araya gelen Halepçe katliamı mağdurları, din görevlileri ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, Halep'teki sivil katliamını protesto ederek, ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

15 Aralık 2016 Perşembe 21:12A+A-

Irak'ın Halepçe kentinde bir araya gelen Halepçe katliamı mağdurları, din görevlileri ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, Halep'teki sivil katliamını protesto ederek, ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Halepçe Şehitler Anıtı önünde toplanan kalabalık, taşıdıkları katliam fotoğrafları ve üzerinde "Yıl 1988 Halepçe/Yıl 2016 Halep, sessizliğin ve zulmün eserleri", "Ey sivil toplum kuruluşları! Birleşmiş Milletler! siz ne için varsınız?" yazılı dövizlerle Suriye rejiminin Halep'teki sivil katliamını kınadı. Saldırıda yaralanan bir çocuğun fotoğrafının üzerindeki "Her şeyi Allah'a anlatacağım" yazısı da dikkati çekti.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Hikmet Faik isimli vatandaş tarafından okunan basın açıklamasında, Suriye rejiminin kadın, çocuk ve yaşlı demeden binlerce insanı katletmesinin uluslararası güçlerin ve aktörlerin bir ayıbı olduğuna vurgu yapılarak, sessiz kalan devletlerin de "bu insanlık suçuna ortak oldukları" ifade edildi.

"Vicdanların sese gelmesini ve bu trajediyi sona erdirmesini istiyoruz"

BM'ye çağrıda bulunulan açıklamada, "Vicdanların sese gelmesini ve bu trajediyi sona erdirmesini istiyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Suriye halkının yaşadığı bu tarifsiz acılar sona ermelidir." sözlerine yer verildi.

Halepçe Şehitleri Derneği Başkanı Lokman Abdulkadir ise "Halepçe halkı Halep'teki sivil masumların acılarını en iyi anlayacak insanlardır. Çünkü bugün onların başına gelenler, 1988 yılında bizim başımıza gelmişti. O zaman da uluslararası camia aynı şekilde sessiz kalmış ve sadece kendi çıkarlarını gözetmişti. Aynı camia şimdi Halep'te sessiz." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT