1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep ve Çevresinde Muhalifler İlerliyor
Halep ve Çevresinde Muhalifler İlerliyor

Halep ve Çevresinde Muhalifler İlerliyor

Kuşatma altındaki Halep’te direnişçiler Esed rejimine kayıplar verdiriyor!

25 Kasım 2014 Salı 14:42A+A-

Halep’te dün ve bugün süren çatışmalarda başta Hava Ceviyye, Beric ve Handarat Muhayyem olmak üzere pek çok noktada mücahitler ilerleme kaydederken dün gece Rejim güçlerinin sızma girişimi de direnişçiler tarafından geri püskürtüldü ve rejim askerleri eski konumlarından daha geri bölgelere atıldı. Şeyh Neccar bölgesinde bulunan Beric ve Heylan köylerine yönelik operasyonlarda ise 20 den fazla rejim askeri öldürüldü. Ayrıca çatışmalarda 8 Şii militan esir alındı.

Rejime bağlı uçaklar son 3 gündür aralıksız biçimde Beyanun, Hereytan, Hayyan, Kefer Hamra gibi sivil yerleşim birimlerini bombalıyor. Bu bombardımanlarda 28 sivil hayatını kaybederken 100 den fazlası da yaralandı.

 Halep merkeze 20 kilometre mesafede bulunan Nübbul ve Zehra isimli Nusayri kasabalarında da çatışmalar şiddetlendi. Zehra’nın bir kısmı muhaliflerin kontrolüne geçti. Başta Nusra Cephesi, Ceyşül Mücahidin ve İslami Cephe olmak üzere burada süren çatışmalara birçok grup iştirak etmekte. Üç tarafı direnişçiler tarafından çevrili bulunan Nübbul ve Zehra kasabalarına askeri ve sivil yardımlar PYD’nin kontrolünde bulunan Afrin bölgesinden yapılmakta.

Altmış beş bin nüfuslu Nübbul ve Zehra kasabalarına yönelik yardımlar için Afrin bölgesine Esed Rejimine ait helikopterlerin iniş ve kalkışları sürmekte. Yine Zehra ve Nübbul’da yaralanan Şebbihalara ilk müdahaleler Afrin’de bulunan sağlık merkezlerinde yapılmakta.

Nübbul ve Zehra’ya PYD tarafından verilen desteğin sona ermesi için muhalif güçler tarafından birçok kez çağrı yapıldı. PYD’nin bağlı bulunduğu PKK’nın lider kadrosunda bulunan Cemil Bayık Afrin’e herhangi bir saldırı ihtimali olması halinde çözüm sürecinin biteceğini belirtmişti. Yine Afrin Kantonu Eş Başkanı Hewi Muhammed tarafından ‘ uluslararası güçlerin bir an önce kendilerini tehdit eden muhalif gruplara müdahale edilmesi çağrısı yapılmıştı.

Yılmaz Bilgen   

HABERE YORUM KAT