1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep Valisi: 300 Bin Sivil Açık Hedef
Halep Valisi: 300 Bin Sivil Açık Hedef

Halep Valisi: 300 Bin Sivil Açık Hedef

Halep Valisi Muhammed Fabile günlerdir Esed rejimi güçleri ve Rusya uçaklarının saldırılarına hedef olan kentte 300 bin sivilin açık hedef olduğunu söyledi.

02 Mayıs 2016 Pazartesi 06:45A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Suriye'nin Halep kentinde sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırılar günlerdir aralıksız devam ediyor. Esed rejimi ve Rusya uçaklarının yoğun bombardımanına uğrayan ve şimdiye kadar 300 kişinin hayatını kaybettiği kentte 300 bin sivilse açık hedef durumunda. Saldırılar nedeniyle büyük kayıplar veren ve zor günler geçiren Haleplileri dünya görmezden gelmeye devam ediyor.

“Halep’in Çığlığını Duyan Gören Yok mu?”

Kentte devam eden saldırılarla ilgili Yeni Şafak'a konuşan Halep Valisi Muhammed Fabile Esed, Rusya ve İran'ın parçalanmış bir Suriye istediğini ve bu amaç uğruna Halep'i harabeye çevirmekten çekinmediklerini söyledi.

Üçlü katliam ittifakının kalan son nefes kanallarını da kapatmak istediklerini söyleyen Vali Fabile “10 günde 670 kez vurulduk. 300 sivilimiz hayatını kaybetti, 300 bin sivil ise açık hedef. Halep'in çığılığını duyan gören yok mu?” diye seslendi.

“Halep Teslim Olmayacak”

2011'de başladıkları direnişe asla son vermeyeceklerini ve kanlarının son damlasına kadar savaşacaklarını söyleyen Fabile “Halep teslim olmayacak. Bu kadim kent topyekûn tahrip edilebilir, hepimiz ölebiliriz, ancak Esed'den eman dilemeyeceğiz.” dedi.

halep_valisi_fabile_yilmaz_bilgen.jpg

“Türkiye ile İrtibatımızı Kesmek İstiyorlar”

Rusya, İran, Avrupa ülkeleri ve ABD'nin PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD eliyle kurulacak bir Kürt devleti konusunda anlaştığını söyleyen Vali Muhammed Fabile şöyle devam etti:

“Suriye'deki sünni müslümanların etrafını nusayri ve PYD ile çevirip ülkenin ortasında küçük bir adacığa hapsetme projeleri var. Türkiye ile irtibatımızı kesmek istiyorlar. Halep'te nusayri nüfus yüzde 1 bile değil. Ancak asıl hedefleri sünnileri cezalandırmak ve buradaki İslâm medeniyetini tamamen ortadan kaldırmak.”.

“Yıllarca Sürecek Çatışma Ortamı Oluşturmaya Çalışıyorlar”

Suriye'deki nüfusun sâdece yüzde 7'sinin nusayrilerden, yüzde 4 ila 5'inin de Kürtlerden oluştuğunu hatırlatan Fabile, “Ancak egemen güçler bu iki azınlığa da birer devlet kurdurarak, bölünmüş Suriye üzerinden bölgede yıllarca sürecek çatışma ortamı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu çatışma ortamı Ortadoğu’yu etkileyecek uzun süreli bir kaosa neden olacak ki asıl amaçları da bu. Direnişin yanında yer alan Türkiye, parçalanmış bir Suriye'den en fazla zarar görecek olan ülke olacak. Çünkü, Türkiye Suriye'nin bütünlüğünü samimi olarak savunan tek ülke.” diye konuştu.

Halep Neden Önemli?

Halep, Suriye'nin savaştan önceki en büyük kenti ve ticaret merkeziydi. Türkiye'ye sâdece 50 km mesafede olan kentte kontrolü sağlayanın savaşı da kazanacağına dair yaygın bir kanı var. Kent merkezinin batısı Esed rejiminin kontrolünde. Doğusu da direniş güçlerinin denetiminde. PYD de kent merkezinin kuzeyindeki Eşrefiye ve Şeyh Maksut semtlerini elinde tutuyor.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT