1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep Rus Bombardımanı Altında
Halep Rus Bombardımanı Altında

Halep Rus Bombardımanı Altında

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin denetiminde olan mahallelere düzenlediği hava saldırısında 10 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

09 Şubat 2016 Salı 13:21A+A-

Rus savaş uçakları, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Salihin, Kellese ve Huluk mahallesindeki yerleşim yerlerine hava saldırısı düzenledi. Bombardımanın ardından 10 kişi hayatını kaybederken 20 kişi de yaralandı. 

Saldırıda yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralı çıkardıklarını kaydeden sivil savunma ekibi üyesi İbrahim Leys, Rus uçaklarının Kellese, Kafr Hamra mahallesi ile Anadan ilçesinde yerleşim yerlerine saldırdığını söyledi.

Rus hava desteğiyle Tel Rifat'a ilerleyen rejim ve Hizbullah milisleri ise Ağustos 2013'ten bu yana Türkiye sınırına en yakın noktaya ulaşmış durumda. Halep'teki en büyük silahlı muhalif gruplardan Liva Tevhid üyelerinden Abdurrahim el Nedcavi AFP'ye yaptığı açıklamada muhaliflerin zemin kaybettiğini belirtirken, "Tüm varlığımız tehdit altında. İlerliyorlar." dedi. 

Nubbul ve Zehra köylerindeki muhalif kontrolünü kıran Esed rejimi ile milisler, muhaliflerin can damarı niteliğindeki Azez-Halep koridorunu da kapatmış durumda. Rejim güçleri, Azez'den önce Türkiye'ye 20 kilometre uzaklıktaki stratejik Tel Rifat'a doğru ilerliyor. Bu hat üzerindeki Mayir ve Kefin beldeleri de rejimin eline geçti. 

350 bin kişi de Halep kent merkezinde kuşatma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, binlerce kişi sınıra kaçtı. 

Sınırın Suriye tarafında çadırlar kuruldu. İHH, bu bölgedeki Suriyelilere yardım dağıtıyor. Reuters'a konuşan İHH yetkilisi Burak Karacaoğlu kış şartlarından en acil ihtiyacın 'barınma' olduğunu vurgularken, "Geçen yıllarda 20'den fazla çocuk ve bebek donarak öldü. Bunun önüne geçebilmek için aarınma en acil ihtiyaç. Ekmek ihtiyacı da var" dedi. 

Kaynak: AA, Reuters, AFP

HABERE YORUM KAT