1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Halep Katliamı Londra'da Protesto Edildi
Halep Katliamı Londra'da Protesto Edildi

Halep Katliamı Londra'da Protesto Edildi

Başbakanlık konutu önünde toplanan yüzlerce kişi, Suriye’nin Halep kentinde insani krize kayıtsız kalındığı gerekçesiyle protesto gösterisi düzenledi.

23 Ekim 2016 Pazar 11:21A+A-

İngiltere’nin başkenti Londra’da Başbakanlık konutu önünde toplanan yüzlerce kişi, Suriye’nin Halep kentindeki insani krize kayıtsız kalınmasını protesto etti.

Suriye'nin kuzeyinde şiddetli saldırıların hedefi olan Halep'te gün geçtikçe derinleşen insani kriz, Londra’da Başbakanlık konutu önünde protesto edildi.

İngiltere’de "Af Örgütü", "Uluslararası Kurtarma Komitesi", "Savaş Çocukları ve Suriye’ye Yardım" gibi önde gelen sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen protestoya ülkenin farklı şehirlerinden yüzlerce kişi katıldı.

Başbakanlık konutu önünde toplanan protestocular, ellerinde, “Halep’teki çocukları koruyun”, “Halep’teki yeni soykırım” (holocost), “katliamı durdurun”, “gökyüzünden bomba değil, gıda bırakın” ifadelerinin yer aldığı dövizler taşıdı.

Protestocular Halep’teki Suriyeli çocukların durumuna dikkatleri çekmek için yüzlerce oyuncak ayıyı Başbakanlık önündeki Downing Street’e açılan demir kapının önüne bıraktı.

Ünlü İngiliz oyuncu Carey Mulligan da protestoya katılarak, “Benim de kızım olduğu için, onun böyle durumda kalmış olabileceğini tasavvur edemiyorum. Bu durum daha fazla sesimi çıkarmama ve elimden geleni yapmaya çalışmama neden oluyor. Kızımı yatağına koyduğumda güvenli olduğunu bildiğimde rahatım. Fakat Halep’teki aileler değil. Onlar gece başlarına neler gelebileceğini bilmiyorlar.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum