1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Halep Katliamı Amasya'da Protesto Edildi
Halep Katliamı Amasya'da Protesto Edildi

Halep Katliamı Amasya'da Protesto Edildi

Rusya ve Esed’in Haleb’i varil ve vakum bombalarıyla adeta yakarak son 2 haftada 1000 civarında sivili katletmesi Amasya’da protesto edildi.

30 Eylül 2016 Cuma 21:33A+A-

Özgür-Der Amasya Temsilciliğinin çağrısıyla Amasya Yavuz Sultan Selim Meydanında 30 Eylül Cuma günü saat 17.30’da başlayan kitlesel basın açıklaması eylemine, diğer İslami STK temsilci ve üyeleri ile duyarlı halk kesimleri katıldı.

Basın açıklamasının sunuculuğunu yapan Özgür Eryiğit, Halep adeta yanarken bu zulüm ve katliama sessiz kalmanın dilsiz şeytan olmak anlamına geldiğini, bu nedenle bu açıklamayı yaparak tepkilerini ortaya koymayı ve tüm halkımızı zulme tepki vermeye davet ettiklerini söyledi.

Fatih Akgül tarafından okunan basın açıklamasında Suriye’de direnişin 6. yılına girdiği ve şu ana kadar Esed ve destekçilerinin 500 bin civarında masum insanı katlettiği ve son haftalarda Halep’e adeta ölüm yağdırıldığı, bu zulme sessiz kalmamak gerektiği, tüm halkımızın elinden geldiğince bu zulme tepki vermesi gerektiği ve eninde sonunda zaferin inananların olacağı ifade edildi.

Veysel Şahin tarafından, başta Halep ve Suriye olmak üzere Filistin ve tüm dünyada zulüm ve işkence gören Müslüman halklar ve direnişlerine yardım talebine dair yaptırılan duanın ardından Basın Açıklaması sona erdi.

Basın Açıklaması esnasında “Suriye Halkı Yalnız Değildir”, “Katil Rusya Suriye’den Defol”, “Katil İran Suriye’den Defol”, “Katil ABD Suriye’den Defol”, “Katil PKK Katil FETÖ” sloganları atıldı.

dsc_0003.jpgdsc_0008-001.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

                        HALEP YANIYOR, SES VER AMASYA!

Mazlum Suriye halkının zalim Esed rejimine karşı Mart 2011’de başlattığı kıyam 6. yılına girmiş durumda. Bu kıyam sürecinde Esed rejiminin insanlık dışı saldırılarına, işkencelerine, tecavüzlerine, katliamlarına maruz kalan mazlum Suriye halkı şimdiye değin içlerinde binlerce çocuk ve kadınında bulunduğu en az 500 bin kayıp vermiş durumda.

Bu zulümler ve kayıpların yanında, 5 milyon kişi Suriye dışında, 7 milyon kişi ise Suriye içinde muhacir konumunda düşmüş durumda ve bunların tahminen 3 milyonu Türkiye sınırları içindeki kamplarda ve şehirlerde yaşam mücadelesi vermekte.

Mazlum Suriye halkının haklı mücadelesinde Esed ve Şebbihaları ile İran ve Şiaperestlerin yetersiz kalması nedeniyle, devreye en son emperyalist Rusya girmiş durumda ve artık sivil savaşçı ayırmaksızın bombalarla Suriye halkını yok etmek suretiyle direnişi bitirmek için yoğun çaba sarf etmekte bu şer ittifakı. Güya Suriye halkının yanında Esed’in karşısında olduğunu iddia eden takiyyeci katil ABD’de Rusya’nın eksik bıraktığı noktaları bombalayarak ve fırsatçı PKK-PYD katiller sürüsünü destekleyerek Suriye halkına zulmetmekten geri kalmıyor.

Türkiye’nin ÖSO ile beraber Cerablusa başlatmış olduğu ve şu anda Elbaba doğru yönelen sınır ötesi hareket Suriye’de dengeleri değiştirmiş, muhaliflerin lehine bir durum oluşturmuşken, ABD’nin Suriye askerlerine kazaen olduğunu iddia ettiği hava saldırısı ve takiben Rusya ve Esed’in BM Yardım Konvoyunu vurmalarının ardından, zaten uzun süredir varil bombaları ve açlıkla mücadele eden Halep halkına adeta havadan ölüm kusmaya başladılar.

Son bir haftada sivil halktan içlerinde 100 kadar çocuğun bulunduğu 1000 civarında şehit, binlerce yaralı var Halepte ve tüm sağlık birimleri vurulmuş durumda. BM’nin de itiraf ettiği gibi, Rusya ve Esed hem yardımlara izin vermemek ve yardım konvoyunu vurmak, hemde sağlık kuruluşlarını ve sivil halkı varil ve vakum bombalarıyla hedef gözetmeksizin bile bile vurmak suretiyle  resmen savaş suçu işliyorlar Halepte.

Kötülüğe elimizle, olmazsa dilimizle, en zayıfı kalbimizle engel olmaya çalışmak Müslüman olmamızın asgari şartıdır. Halepteki bu zulme elimizle engel olma gücümüz yok ama, kalbimizde ki buğzu dilimizle basın ve sosyal medya aracılığıyla, eylemlerimizle ortaya koyma imkanımız var. Burada bu eylemimizle Amasya halkı adına zulme olan itirazımızı tüm dünyaya ilan ediyor ve tüm halkımızı her türlü imkanı kullanarak bu zulmü protestoya davet ediyoruz. Halkımız bu zulme sessiz kalmamalı, kalbindeki bu zalimlere karşı buğzunu büyüterek Yüce Allah’tan zalimlerin kahrolması, mazlumların kurtuluşu ve Müslümanların zaferi için sürekli dua etme halinde olmalıdır. Bu dua ile yetinmeyerek, fiili dua sadedinde her türlü basın yayın, sosyal medya imkanını kullanarak bu zulme karşı ulaşabildiği herkesi ses vermeye, duaya ve tepki göstermeye gayret etmelidir.

Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah’ı vardır ve Allah inananların yardımcısıdır. En ümitsiz anımızda bizlere 15 Temmuz gibi bir zafer bahşeden Rabbimiz, zamanı geldiğinde Suriye halkına da kurtuluşu ve zaferi tattırmaya da kadirdir.

Rabbimizden, 15 Temmuzda Türkiye’de darbeyi önlememize imkan verdiği ve bizi eğer iktidarı ele geçirse idi Esed’ten daha zalim olacağı kesin olan Fetö’den kurtarıp şerrinden emin kıldığı gibi; Suriye diktatörü Esed’in yıkılışına ve Suriye halkının bir an önce zafere ve feraha erişmesine imkan vermesini niyaz ediyoruz.

ÖZGÜR-DER AMASYA TEMSİLCİLİĞİ

dsc_0032.jpgdsc_0044-001.jpg

 

BAŞTA HALEP ŞEHİTLERİ OLMAK ÜZERE TÜM ÜMMET VE MAZLUMLAR İÇİN YAPILAN DUA

Rabbimiz!

Her şeyi gören, her şeye şahit olan, kıyamet günü hesaba çekmek ve hak ettiği karşılığını vermek için her şeyi eksiksiz amel defterlerimize kaydeden ancak sensin. Bizleri her an senin gözetimin altında yaşadığımızın ve hayatımızın her anından hesaba çekileceğimizin bilinç ve sorumluluğuyla sadece sana kulluk ederek yaşayanlardan eyle.

Rabbimiz!

Burada senin huzurunda ve şahitliğin altında, sırf Rabbimiz Allah’tır dedikleri ve İslam için mücadele ettikleri için zalim Esed rejimi ile yerli ve yabancı işbirlikçileri tarafından katliama uğratılan başta Halep olmak üzere tüm Suriye Müslümanlarına desteğimizi ortaya koymak, senin taraftarlarının safında olduğumuzu ilan etmek toplandık. Bu amelimizi salih, niyetlerimizi halis ve şahitliğimizi kabul eyle.

Rabbimiz!

Zalim Esed rejimi ile yerli, İran ve Rusya gibi yabancı ve ABD gibi Suriye halkının yanında görünüp Esed’e çalışan işbirlikçilerince zulmedilen, katledilen, yurtlarından çıkartılan, açlık ve yokluğa mahkum edilen, hapishane ve işkencehanelerde acı çektirilen milyonlarca Suriyeli mazluma sabır ve kurtuluş nasip eyle.

Bu günlerde zalim Esed ve Rusya tarafından bombalarla yakılıp yıkılan, alçak İran rejimi askerleri ve şiaperestler ile insan şeytanı şebbihalarca karadan saldırılan ve açlığa mahkum edilen Halepli kardeşlerimize sabır ve kurtuluş nasip eyle.

Yapılan saldırılar esnasında yakınları şehit edilen ve yaralanan Müslüman kardeşlerimize sabır, sekinet ve tevekkül nasib eyle. Bu dayanılmaz acılara karşı gösterdikleri sabır, metanet ve tevekküllerini ahiret kurtuluşları için vesile eyle.

Rabbimiz!

Başta Suriye, Filistin ve Irak olmak üzere, Arakan, Keşmir, Doğu Türkistan ve başka İslam beldelerinde, işgalci ve işbirlikçi rejimlerin zulümleri, yurtlarından çıkmak zorunda kaldıklarından yada savaş şartlarından dolayı zor şartlarda yaşayan mağdur ve mazlum kardeşlerimize sabır, genişlik ve ferahlık nasip eyle.

Onlara mücadelelerinin sonuna kadar dayanabilecekleri azim ve sabır, en kısa zamanda açık zaferler, bu zor günlerden bir an önce kurtulup, kendi vatanlarında İslami özgürce yaşayabilecekleri güzel günlere kavuşmalarını nasip eyle.

Rabbimiz!

Bizlere bu günlerde eğer başarı olsa idi Esed’ten daha zalim olacakları kesin olan Fetöcü darbecilere karşı zafer nasip ettiğin gibi, başta Suriye, Filistin, Mısır olmak üzere tüm İslam Beldelerindeki zalim işgalci, despot ve darbecilere karşı mazlum Müslüman halklara zafer nasip eyle.

Rabbimiz!

Bizleri her daim Müslümanların, İslam ümmetinin, senin yolunda mücadele edenlerin, mazlumların ve mağdurların yanında ve safında, her daim razı olacağın saflarda kıl. Bizleri onların yar ve yardımcısı, destekçisi eyle.

Rabbimiz!

Bizleri İslam düşmanlarının ve hainlerin; ırkını, devletini, mezhebini, meşrebini, şeyhini, hocasını önceleyen, ilahlaştıran ve rableştirenlerin, dinini dünyalık menfaatler için satanların yanında ve safında, onlara yar ve yardımcı olmaktan uzak tut.

Rabbimiz!

İçinden geçtiğimiz bu kritik günlerde hain Fetöcüler ile onların yerli ve yabancı işbirlikçilerine imkan ve fırsat verme, onları bir daha başlarını kaldıramayacakları şekilde kahru perişan, darmadağın eyle.

Rabbimiz!

Zalim Fetöcüler ile destekçi ve sempatizanlarını kahru perişan eylediğin gibi, Suriye’de Esed ile destekçi ve sempatizanlarını, ABD, Rusya ve İran rejimi ve destekçi ve sempatizanlarını, Mısırda Sisi ile destekçi ve sempatizanlarını ve diğer tüm zalimler ile destekçi ve sempatizanlarını kahru perişan ve darmadağın eyle.

Rabbimiz!

Bizleri hain Fetöden kurtardığın ve şerrinden emin kıldığın gibi, mazlum Suriye halkını Esed’ten, mazlum Mısır halkını Sisi’den, mazlum Filistin halkını işgalci Siyonistlerden kurtar ve şerlerinden emin eyle.

Rabbimiz

Bizlere sadece sana kulluk etmeyi, İslam’ın ve Peygamberimizin izzet ve onuru için mücadele etmeyi, ümmet bilinciyle tüm Müslümanları sahiplenmeyi, daima mazlumların ve mağdurların yanında olmayı nasip eyle. Daima haklıların, mazlumların, Ümmetin, senin yolunda cihat edenlerin yanında durabilme izzetiyle izzetlendir bizleri.

Rabbimiz!

Bizlere dünyada onurlu ve temiz bir hayat, ahirette gerçek kurtuluşa eriştirmek için indirdiğin Kur’anı anlayarak okumak ve uygulamak, peygamberimizin gerçek sünnetine tabi olmak suretiyle, en büyük nimet olan sıratı müstakim üzere yaşayıp ölebilme, ahirette alnımızın akıyla hesabımızı verebilme ve sonsuz cennete kavuşma nimetiyle nimetlendir.

Velhamdülillahi Rabbil Alemin. Amin

dsc_0049-001.jpgdsc_0060-001.jpgdsc_0073.jpg

FOTO: Hüseyin Melih Benli

HABERE YORUM KAT

1 Yorum