1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Halep Halkı Hangi Suçtan Ötürü Öldürülüyor?
Halep Halkı Hangi Suçtan Ötürü Öldürülüyor?

Halep Halkı Hangi Suçtan Ötürü Öldürülüyor?

Emperyalist Rusya neden Esed ve İran çaresiz kalınca milyon dolarları göze alarak havadan imdatlarına yetişiyor? Ve neden Halep?

02 Mayıs 2016 Pazartesi 11:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Ey aziz Halep halkı, alçakça ve şerefsizce bombardımanlara ve dünyanın ikiyüzlü tutumuna rağmen şehadet kefenini kuşanarak mevzii terk etmeyen onurlu halk ve siz ey kararlılıkları, fedakarlıkları ve adanmışlıklarıyla göz dolduran Allah yolunun adanmış erleri; size Yasir ailesini işkence altında gören biçare Rasul’ün dediğini demekten gayrısını söylemeye gücüm yok: Müsterih olun, sabır edin ey Halep halkı; Allah’a andolsun ki cennet sizi bekliyor! Ve düşmanlarınızı cehennem..!”

Haşim Ay’ın Yazısı:

BİÇARE RASUL’ÜN YASİR AİLESİNE DEDİKLERİ…

Bir yandan Cenevre’de sergilenen barış tiyatrosu, diğer yandan adına barış aranan Suriye’de acımasız çetelerin kuşatma ve katliamları eşzamanlı yürümeye devam ediyor. Halep özelinde Suriye halkı sindirilmek ve İslami direniş katil Esed’le uzlaşmaya zorlanmak isteniyor.

Bir yandan diplomaside barış görüşmeleri yürütüp ateşkes ilan ederek diğer yandan da sahada katliam alanını genişletmek ikiyüzlülüktür. Ve Amerika özelinde Batı emperyalizmi mi dersiniz, Rusya ve İran özelinde Doğu emperyalizmi mi dersiniz; doğulusuyla batılısıyla birbirine görece karşıt olduğu iddia edilen bilumum emperyalistlerin tümü bu ikiyüzlülük karesinde buluşuyorlar! Bu kadarıyla da sınırlı değil tabi; Hizbulesed’iyle PYD/PKK’siyle, sözde antiemperyalist ama özünde işbirlikçi sosyal-faşist çeteler de bu ikiyüzlülük tablosunun tamamlayıcı kareleri.

Bugün açıkça Müslüman halklara ve İslami hareketlere karşı büyük ihanetlerle öne çıkan dünün Hizbullah’ı ve kuyrukçuları için bugünkü hal aşikâr bir zillet tablosudur.

Dün Suriye’ye iyice yerleştikten sonra bir anda tüm dünyada Suriye’den çekiliyor algısı oluşturmayı başaran emperyalist Rusya’nın bu adımının taktik bir çekilmeden ibaret olduğunu biliyorduk. Nitekim son günlerde kanlı elleri, ölüm ve vahşet saçan hava bombardımanıyla Halep’in üzerine yeniden üşüşmesi bu kısmi çekilmenin sadece bir göz boyama taktiğinden ibaret olduğu anlaşılmıştır.

Emperyalist Rusya neden Esed ve İran çaresiz kalınca milyon dolarları göze alarak havadan imdatlarına yetişiyor? Ve neden Halep?

Yazının Devamı>>>

HABERE YORUM KAT