1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Temmuz Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin Temmuz Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Temmuz Sayısı Çıktı

Temmuz 2014 tarihli 280. Sayısıyla okurlarının karşısına çıkan Haksöz Dergisi, Irak’ta yaşanan süreci detaylarıyla yorumluyor. Dergide “çözüm süreci”ne ilişkin bir de soruşturma var.

03 Temmuz 2014 Perşembe 02:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur'an'ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz’ün Temmuz 2014 tarihli 280. Sayısı çıktı. “Irak’ta Halk İsyanı Maliki Diktatörlüğünü Sarsıyor!” manşetiyle çıkan dergide Irak’ta yaşanan süreç bir dosya halinde işleniyor.

Irak’ta Sünni halkın Maliki iktidarına karşı isyanının arka planı, ABD işgali sonrası Irak, IŞİD ve IŞİD’in isyandaki rolü, isyan içinde yer alan direniş grupları ve mezhep savaşının nedenleri hem derginin Gündem’in de hem de Rıdvan Kaya, Bahadır Kurbanoğlu, Musa Üzer ve Murat Özer tarafından etraflıca değerlendiriliyor.

Irak’ın yanı sıra “çözüm süreci”ne de bu sayıda genişçe yer verilmiş. Yaşanan onca provokasyon ve kışkırtmalara rağmen barışa doğru yaşanan tarihî adım Murat Koç tarafından yorumlanırken sürece dair bir de soruşturmaya yer veriliyor. Soruşturmaya katılan Abdülhakim Beyazyüz, Ahmet Kaya, Erdal Eker, Fırat Toprak, Hamza Akdeniz, Mehmet Şat ve Sait Şahin çözüm sürecinin geldiği noktayı, eksilerini ve artılarını, PKK’nın bölgedeki baskılarını, konuya dair kısa ve uzun vadede atılması gereken adımları tartışıyorlar.

Mustafa Siel, hayatın içinde yer alan Allah’ın ayetlerine dikkat çekerek enfüsi ve afaki ayetleri nasıl okumak gerektiğini irdeliyor.

Ali Ekber Konuk, yeni çıkan kitapları dergi okuyucusunun gündemine taşıken; Bünyamin Doğruer ve Hatice Kübra Baytap şiirleriyle, Necmettin Asma karikatürüyle ve Ali Değirmenci de denemesiyle kültür-sanat ve edebiyat sayfalarına katkıda bulunuyorlar.

Derginin arka kapağı ise Sisi darbesinin birinci yıldönümü ve Rabia direnişiyle ilgili bir çalışmaya ayrılmış.

İRTİBAT: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz-dergisi-280-temmuz-2014-kapak.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum