1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Temmuz 2015 Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin Temmuz 2015 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Temmuz 2015 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisi, Temmuz 2015 tarihli 292. sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. Bu sayı seçim sonuçlarıyla ilgili kapsamlı bir dosya içeriyor.

03 Temmuz 2015 Cuma 04:07A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Temmuz 2015 tarihli 292. Sayısında 2015 genel seçimlerini masaya yatırıyor.

Bu ay 96 sayfa çıkan derginin yaklaşık 70 sayfası seçim değerlendirmelerine ayrılmış.

Seçim sonuçlarının kapsamlı değerlendirildiği Gündem’de Kürt bölgesinde yükselen Kürt milliyetçiliği gerçeğine ve milliyetçi kutuplaşma riskine dikkat çekiliyor.

Dergide Hamza Türkmen, Rıdvan Kaya, Yılmaz Çakır, Musa Üzer, Murat Özer sonuçların nedenlerini ve önümüzdeki süreçte nelere yol açacağını tartışırlarken; yanı sıra seçimlerin İslami camiaya değen boyutlarını ele alıyorlar.

Bülent Gökgöz, Erdal Eker, Nurcan Büyük, Şefik Sevim ve Şuayb Mekeç ise seçimlerin AK Parti açısından yenilgi olup olmadığı, İslami kesimlerin nasıl etkileneceği, HDP/PKK’nın artan etkinliğinin bölge Müslümanlarına nasıl yansıyacağı, çözüm sürecinin nereye varacağı ve İslami camiaların özeleştiri sorumluluğuna dair Haksöz tarafından yöneltilen sorulara cevap veriyorlar.

Bahadır Kurbanoğlu da seçim sonuçlarını “başkanlık sistemi” üzerinden değerlendiriyor.

Mustafa Durmuş, Çin’in öncülüğünü yaptığı Asya Altyapı Yatırım Bankası’nın küresel ekonomik düzende bir kırılmaya yol açıp açamayacağını tartışıyor.

Edebiyat içeriğinin de yoğun olduğu bu sayıda Bünyamin Doğruer, Furkan Kılıç ve Nuriye Çakmak’ın şiirlerini, Ali Emre, Gülşen Demirkol Özer, Ali Ekber Konuk ve Ali Değirmenci’nin kültür-sanat yönlü yazılarını da okuyabilirsiniz.

İRTİBAT: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz2921.jpg

 

HABERE YORUM KAT

11 Yorum