1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Ocak 2018 Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisinin Ocak 2018 Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisinin Ocak 2018 Sayısı Çıktı!

Haksöz dergisi, 322. sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. Derginin bu ayki kapak konusu “Kudüs”.

06 Ocak 2018 Cumartesi 12:13A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisinin Ocak 2018 tarihli 322. Sayısı çıktı. “Teslimiyetin Zilleti ve Direnişin İzzeti Arasında Kudüs” manşetiyle çıkan dergide Kudüs gündemli yazıların yanı sıra siyaset ve hukuk alanındaki zaafları işleyen yazılar da dikkat çekiyor.

Gündem’de Kudüs intifadasının önemine dikkat çekilirken, ümmetin direnişlerinin bir ve ortak olduğu vurgusu öne çıkıyor. Bu noktada diğer coğrafyalardaki direnişleri öteleyenlerin Kudüs hassasiyetindeki çelişkilere işaret ediliyor.

Hamza Türkmen, meseleyi İİT toplantısında Türkiye’nin oynadığı rol ve BM’de alınan kararın mahiyeti üzerinden irdelerken küresel kuşatmaya karşı protestoların ve alternatif diplomasi dilinin birlikte yeni ufuklar açabileceği tespitinde bulunuyor.

Tarihiyle bugünüyle Kudüs’ü tanımaya, anlamaya bir katkı olsun ve “Kudüs bizim için neden önemli?” sorusuna bir cevap içersin diye Ömer Lekesiz ile yapılan röportaj ve Musa Biçkioğlu’nun yazıları okunabilir.

Rıdvan Kaya, yargı düzenindeki zikzaklara ve siyaset etkisine dikkat çektiği yazısında OHAL’in sıradanlaşması, tek-tip dayatması ve ByLock keşmekeşi üzerinden yaşanan hukuksuzlukları işliyor, sorumluluklarımıza temas ediyor.

Musa Üzer, Müslümanların siyasi iktidarla ilişki biçimlerini ele aldığı yazısında siyasal usulsüzlüğün, omurgasızlığın, özgün ve bağımsız bir duruş sahibi olamamanın ağır faturasını gözler önüne seriyor.

ByLock mağduru Gültekin Sincar ile yapılan röportaj da konu bağlamında yaşanan hukuksuzlukları pratik boyutuyla ortaya konuyor.

Şefik Sevim, modernizm, hırs, dijital bağımlılık, yozlaşma, aile, dünya-ahiret ilişkisi vs başlıklar üzerinden modern dünyada Müslümanca yaşayabilmenin imkânlarını irdeliyor.

Mustafa Akman, Kur’an’ı anlamada sünnetin, tarihî birikimin nasıl ve ne şekilde yardımcı olabileceğini tartışıyor.

Yusuf Durgun, Allah’a kaçanlar ile Allah’tan kaçanların özelliklerini ele aldığı yazısında Allah’a daha çok bağlanmanın yollarına da işaret ediyor.

Murat Kayacan, Kur’an’da “inşallah” ifadesinin geçtiği ayetleri irdeliyor.

Lütfi Çiftci, Hz. Âdem ve eşi örneği üzerinden nasıl bir hayat inşa etmek gerektiği üzerinde duruyor.

Emine Nur Çakır, “Büyük İskender” perspektifi üzerinden Batı merkezli tarih yazımına dikkat çekiyor.

M. Salih Tuğcuoğlu, “Cemaleddin Afgani - Hayatı ve Etrafındaki Şüpheler” kitabını kritik ederken Erkam Kuşçu, okuyucuları yeni kitaplar hakkında bilgilendirmeye devam ediyor. Bünyamin Doğruer de Kudüs üzerine yazdığı bir şiirle dergideki yerini alıyor.

haksoz-322-ocak2018.jpg

 

İRTİBAT: 0212 524 10 28

[email protected]

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum